Tot mai multe semnale trase în urma unor studii medicale realizate în tari occidentale contureaza o ipoteza terifianta, pe care multa lume înca o pune sub semnul – de luat, teoretic, oricând în raspar – al asa-numitelor teorii ale conspiratiei. Pornindu-se de la o realitate categoric nelinistitoare, dar de necontestat – cresterea vertiginoasa si mai ales necontrolata a populatiei globului, si asta în zonele cele mai sarace si mai lipsite de educatie – coroborata cu dificultatea din ce în ce mai alarmanta de a se asigura hrana cea de toate zilele pentru omenire, se vorbeste pe diverse canale si pe tonuri diferite despre modalitati reale de a se reduce drastic numarul pamântenilor!
S-au avansat chiar si cifre absolut sinistre, însa fireste ca nimeni nu are curajul sa vorbeasca deschis despre politica oculta globala a uciderii lente prin intermediul hranei chimizate, al bolilor mortale pandemice, al otravirii efective a organismului uman prin produse chimice prezentate ca medicamente, în paralel cu interzicerea a ceea ce (mai) este cât de cât natural în alimentatie.
Din pacate, însa, nu ne putem opri aici
Corpul nostru absoarbe agresori din exterior si prin piele, care e considerat cel mai mare organ al omului. În acelasi timp, se stie si ca nou-nascutii si copiii, în general reprezinta categoria de vârsta cea mai vulnerabila la boli, din cauza imunitatii slab dezvoltate. Or, un studiu recent (facut public în Franta pe 15 februarie) arata inimaginabila situatie în care nu mai putin de 90% din produsele cosmetice destinate bebelusilor contin cantitati de substante chimice „cu un risc ridicat” pentru sanatatea micutilor. Mai exact, din cele 341 de produse testate, 299 au intrat pe lista neagra a organizatiei WECF, cea care a realizat cercetarile! Au fost folosite criterii ale autoritatilor sanitare din Uniunea Europeana (Comitetul stiintific pentru securitatea consumatorilor) si din Franta (Agentia nationala de securitate a medicamentului).
Între produsele cu mari probleme: – un alergen prin contact direct (metylisothiazolinona), identificat în 19 produse de lenjerie; – un conservant care ar putea avea efecte toxice în ceea ce priveste functia reproductiva (fenoxietanol), în 54 de produse, dintre care 26 de lenjerie; – parfumuri cu potentiale riscuri de alergii, în 226 de produse; – EDTA (acidul etilendiaminotetraacetic, anticoagulant în conservarea sângelui), sulfati si uleiuri minerale rezultate din chimia petrolului, în 181 din produsele testate…
WECF a formulat o cerere de interzicere a trei ingrediente cu riscuri înalte în toate cosmeticele destinate copiilor cu vârste sub 3 ani, dar se stie bine ca, daca pe de o parte testele producatorului asupra unui produs înainte de a-l scoate pe piata sunt extrem de lungi, anevoioase si uneori chiar inexistente, pe de alta parte, recunoasterea culpei, retragerea de pe piata a produsului incriminat si despagubirea consumatorilor dureaza si mai mult. Aceasta, în caz ca jocuri de culise care se pun în miscare în asemenea cazuri nu zadarnicesc bunele intentii si demersuri. În acest fel, se perpetueaza riscul ca pielea si organismul sensibil al micutilor sa fie tinut sub control; un control diabolic. Ori, poate, si aceste studii fac parte dintr-o „teorie a conspiratiei”?!
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Comentarii