• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Drone sau altceva?

Drone sau altceva?

17 martie 2025
in Paranormal, Se petrec intre cer si pamant
A A

BBC anunta pe 23 noiembrie 2024 ca Fortele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) au confirmat ca deasupra a trei baze aeriene americane din Marea Britanie au fost vazute drone neidentificate.

Un purtator de cuvânt al USAF în Europa a declarat: „Putem confirma ca mici sisteme aeriene fara pilot (UAS) au fost observate în apropierea si deasupra RAF Lakenheath, RAF Mildenhall si RAF Feltwell. Incidentele au avut loc între miercuri 20 noiembrie si vineri 22 noiembrie., implicând «sisteme aeriene mici fara pilot» reperate peste RAF Lakenheath si RAF Mildenhall, si RAF Feltwell”. RAF Lakenheath, din Suffolk, gazduieste cea de-a 48-a aripa de lupta a USAF, numita Liberty Wing, cu avioane de lupta F-35A si F-15E. RAF Mildenhall din Suffolk gazduieste aripa 100 de realimentare aeriana a USAF din Europa, iar RAF Feltwell, din comitatul vecin Norfolk, se ocupa în principal de logistica si ofera locuinte pentru personalul militar.

„Numarul de UAS a fluctuat si au variat ca dimensiune/configuratie… UAS-urile au fost monitorizate activ, iar liderii instalatiilor au stabilit ca niciuna dintre incursiuni nu a afectat rezidentii bazei sau infrastructura critica”.

Ne pastram dreptul de a proteja

USAF, care utilizeaza bazele, a spus ca nu este clar în acest stadiu daca dronele sunt considerate ostile. De asemenea, a refuzat sa comenteze daca au fost folosite mecanisme de aparare, dar a spus ca „pentru a proteja securitatea operationala, nu discutam despre masurile noastre de forta, specifice protectiei, dar ne pastram dreptul de a proteja instalatia… Continuam sa ne monitorizam spatiul aerian si colaboram cu autoritatile natiunii gazda si cu partenerii de misiune pentru a asigura siguranta personalului, a instalatiilor si a activelor bazei”.

Un purtator de cuvânt al Ministerului Britanic al Apararii, care detine bazele, a declarat: „Luam serios amenintarile si mentinem masuri robuste la instalatiile de aparare… Acest lucru include capabilitatile de securitate contra dronelor… Nu vom comenta în continuare procedurile de securitate.”.

Pe 26 noiembrie 2024, Larisa Brown scria în The Times: Trupe britanice au fost dislocate în bazele fortelor aeriene americane din Marea Britanie pentru a le proteja de atacurile dronelor. Un numar mic de drone au fost observate din nou zburând în apropierea bazelor fortelor aeriene americane, dupa ce unele au fost vazute pe trei baze saptamâna trecuta, toate pe fondul îngrijorarii ca ar putea face parte dintr-un complot „sinistru”.

Aproximativ 60 de militari britanici au fost dislocati pentru a oferi asistenta SUA, a declarat o sursa din aparare. O sursa militara a confirmat, de asemenea, ca RAF a oferit SUA un sistem care sa preia electronic comanda unei drone inamice si sa o întoarca înapoi pentru a încerca sa-i identifice pe cei care dirijeaza aeronava.

Fortele aeriene americane (USAF) au declarat ca monitorizeaza spatiul aerian deasupra bazelor din Anglia de est: RAF Lakenheath, RAF Mildenhall si RAF Feltwell, dupa dronele care au fost vazute noaptea. USAF a spus ca numarul de observatii „a fluctuat si a variat între baze”. Într-o declaratie, armata americana a spus ca dronele au variat ca dimensiuni si configuratii, dar nu au fost identificate ca ostile.

Un oficial american, vorbind sub conditia anonimatului, a spus ca dronele nu par sa fie opera unor pasionati, deoarece erau coordonate. Cu toate acestea, oficialul a spus ca este prea devreme pentru a spune cine este responsabil. Un purtator de cuvânt al Pentagonului a declarat ca pâna acum nu a existat „niciun impact operational” sau un efect asupra sigurantei personalului american.

Au fost puse în functie sistemele antidrone „Ninja” (negation of improvised non-state joint aerial-threats) capabile sa identifice tinte la o distanta de pâna la 7 km. Când drona ostila se apropie, sistemul preia sistemul sau de comanda si trimite instructiuni schimbate, potrivit firmei de aparare Leonardo. Drona poate fi fortata sa se îndrepte catre o alta locatie sau sa se întoarca la baza sa de domiciliu. „Ninja” lucreaza cu un alt echipament numit „Guardian”, care este cunoscut sub numele de „pusca cu luneta electronica”, deoarece poate bloca drone ostile de la o distanta de 10 km. Anterior, aceasta determina drona sa cada si sa fie distrusa. Dar atunci când este folosita cu „Ninja”, drona poate fi observata din timp, pastrata si folosita pentru recunoastere.

Alte observatii de drone au avut loc la câteva zile dupa ce USAF a confirmat ca un numar mic de „sisteme aeriene fara pilot” au fost observate în vecinatatea si deasupra celor trei baze între 20 si 24 noiembrie. USAF nu a identificat cine ar fi în spatele incidentelor, însa o sursa militara din Marea Britanie a spus ca ar putea fi „o gramada de nenorociti” care au fost responsabili, „sau ar putea fi mai sinistru si cineva îi plateste sa faca asta”.

Stirea vine dupa ce o drona misterioasa a fost zarita în urma HMS Queen Elizabeth, portavionul Royal Navy, când a intrat pe 22 noiembrie în portul Hamburg din Germania. Potrivit ziarului german Bild, armata germana a pozitionat paznici în jurul portului si a încercat sa tinteasca drona cu bruiaj HP-47 înainte ca aceasta sa plece.

Într-o declaratie, un purtator de cuvânt al USAF în Europa a declarat: „Putem confirma ca au fost observari ieri în timpul noptii si putem confirma doar ca numarul a fluctuat si a variat … Nu a existat niciun impact asupra rezidentilor sau infrastructurii si nu au fost identificati ca fiind ostili. Cu toate acestea, ele sunt monitorizate în mod continuu pentru a asigura siguranta si securitatea instalatiilor.” Si un purtator de cuvânt al Ministerului britanic a spus: „Luam în serios amenintarile si mentinem masuri solide la locurile de aparare. Sustinem raspunsul fortelor aeriene americane.”

„Cu cine” sau „cu ce” avem de-a face?

În ciuda acestor declaratii, nu a existat niciun anunt despre drone doborâte sau despre originea acestora. Ufologul canadian Victor Viggiani comenta: Uimitor cum iau atât de multe forme diferite. Ma face sa ma întreb despre „cu cine” sau „cu ce” avem de-a face cu adevarat. O forma de inteligenta pe care poate nici macar nu suntem capabili sa o întelegem. Un lucru sigur – cine sau orice ar fi ei – par sa fie interesati sa ni se arate.

Se întelege ca implicarea rusilor – ca o explicatie – nu a fost exclusa. Cele de mai sus s-au petrecut în timp ce serviciile de securitate din Europa au fost în alerta maxima pentru actele de incendiere si sabotaj comise de Moscova, dupa o serie de incendii misterioase si atacuri asupra infrastructurii din tarile baltice, Germania si Marea Britanie.

Merita sa citez în acest sens câteva rânduri dintr-un articol (altminteri referitor la drone neidentificate deasupra Suediei), articol publicat de Tim McMillan, în 24 ianuarie 2022, deci înainte de invazia rusa în Ucraina:

La scurt timp dupa venirea la putere în 2000, presedintele rus Vladimir Putin a introdus „Doctrina Securitatii Informationale” a Kremlinului. Ca parte a noilor politici „pentru asigurarea securitatii informatiilor în Federatia Rusa”, Rusia a reintrodus conceptul ofensiv al razboiului informational din epoca sovietica numit „control reflexiv”. „Controlul reflexiv este o tactica de razboi psihologic care vizeaza ingineria sociala si influentarea unei populatii straine pentru a directiona procesele de luare a deciziilor într-un mod favorabil interesului rus… Controlul reflexiv foloseste unele dintre tehnicile binecunoscute de razboi psihologic, cum ar fi dezinformarea si propaganda. Cu toate acestea, scopul general este de a controla perceptia prin informatii special pregatite pentru a-i determina pe indivizi sa ia în mod voluntar o decizie dorita. Potrivit Ministerului rus al Apararii, controlul reflexiv serveste la o «manipulare psihologica masiva a populatiei pentru a destabiliza statul si societatea»”. (Atentie! Acestea sunt cuvintele Kremlinului, nu ale autorului).

„Natiunile occidentale vad în mod traditional razboiul ca pe un comutator pornit/oprit. A fi în razboi înseamna conflicte armate conventionale… Lipsa conflictelor armate înseamna «off» si lipsa de facto a razboiului. În schimb, adversarii occidentului, cum ar fi Rusia, China, Iranul sau Coreea de Nord, nu împartasesc aceasta viziune binara a razboiului. Ei vad razboiul împotriva adversarilor straini ca pe un proces continuu… Natiuni precum Rusia se angajeaza activ, si în perioadele de «pace», în lupte hibride sau din «zona gri», cum ar fi atacurile cibernetice si (operatiile psihologice) PSYOPS”.

DAN D. FARCAS

ShareTweet
Articolul precedent

Plante modificate genetic pentru a produce nutrienti

Urmatorul Articol

Aventura pe „Cararea Regelui”

Articole Similare

Paranormal

Denuntatori luati în serios

7 iulie 2025

Daniel Sheehan este un jurist si activist de interes public, absolvent al...

Paranormal

Elizondo si Mellon la Congresul SUA

30 iunie 2025

Brandi Vincent este corespondenta publicatiei DefenseScoop la Pentagon. Într-un articol din 31...

Paranormal

Problema dronelor

23 iunie 2025

La sfârsitul anului 2024, locuitorii din New Jersey si din statele vecine...

Paranormal

Ziua Europeana UAP

16 iunie 2025

Mai nou, documentele oficiale, dar si media folosesc, în loc de OZN,...

Paranormal

Învatatii vor noi metode pentru a studia OZN-urile

9 iunie 2025

Scriam în numarul trecut ca treizeci si trei de renumiti universitari si...

Paranormal

Pentru studiul stiintific al fenomenului OZN

2 iunie 2025

Treizeci si trei de renumiti universitari si oameni de stiinta din întreaga...

Urmatorul Articol

Aventura pe „Cararea Regelui”

Bachem Natter – cea mai bizara arma nazista

Horoscopul saptamanii: 17-23 martie 2025

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.