Keanu Reeves, actorul care o data cu lansarea lui Matrix reîncarcat se afla în centrul atentiei în întreaga lume, a considerat ca n-ar fi rau pentru imaginea sa sa demonstreze ca nu e doar frumos, tânar, talentat, bogat si celebru, ci si generos. Drept pentru care a anuntat ca va dona mai mult de 70 de milioane de dolari din câstigul personal obtinut pe seama celor doua serii Matrix.
Keanu Reeves, actorul care o data cu lansarea lui Matrix reîncarcat se afla în centrul atentiei în întreaga lume, a considerat ca n-ar fi rau pentru imaginea sa sa demonstreze ca nu e doar frumos, tânar, talentat, bogat si celebru, ci si generos. Drept pentru care a anuntat ca va dona mai mult de 70 de milioane de dolari din câstigul personal obtinut pe seama celor doua serii Matrix. Fericitii beneficiari ai acestei sume importante de bani vor fi tehnicienii care au lucrat efectele speciale si costumele pentru Matrix Reloaded si Matrix Revolutions. Keanu Reeves are, cu siguranta, de unde sa ofere acesti bani: prin contract, el are dreptul la 15% din încasarile pe seama celor doua filme de mare succes. Producatorii se asteapta ca profitul la scara mondiala sa atinga cel putin 700 de milioane de dolari, în timp ce actorul ar încasa suma de 100 de milioane de dolari.
„Banii sunt ultimul lucru la care ma gândesc, a declarat eroul din Matrix. Pot deja sa traiesc în urmatoarele secole cu ceea ce am câstigat pâna acum.” Ca fapt divers (!), actorul înca nu are o casa a lui si locuieste la hoteluri. Iar ca realitate, Keanu Reeves este recunoscut pentru generozitatea sa, de mai mult timp. Pe când turna Matrix Reloaded în Australia, a uimit 12 cascadori, carora le-a oferit câte un Harley-Davidson. Nu-i de mirare ca acum sunt foarte multi interesati sa lucreze împreuna cu el.
Robert De Niro, încununat cu onoruri
La 57 de ani, Robert De Niro, cu o cariera cinematografica semnificativa ca dimensiune si un stil inconfundabil, a fost ales de Academia americana de film pentru a fi investit cu toate onorurile si pentru a i se decerna un premiu special, în semn de recunoastere a contributiei sale la evolutia celei de-a 7-a arte. La o data înca neprecizata, în cadrul unei ceremonii de anvergura, premiul îi va fi înmânat de regizorul sau fetis, Martin Scorsese, alaturi de care a realizat, pe lânga numeroase altele, celebrele filme Taxi Driver (1976) si Raging Bull (Taurul furios – 1980, premiul Oscar).
Academia americana de film îl considera pe De Niro mai mult decât un actor deosebit de talentat, mai mult decât un profesionist desavârsit, mai mult decât un superstar, mai mult decât unul dintre cei mai influenti oameni ai Hollywood-ului; el este apreciat ca un simbol al culturii americane, care, asemenea predecesorilor sai, James Dean si Marlon Brando, întruchipeaza framântarile generatiei sale, sumumul fiind razboiul din Vietnam. Recunoscut pentru capacitatea sa de a se metamorfoza, de a reda cu mare economie de mijloace psihologiile unor personaje foarte diferite, este, alaturi de Jack Nicholson, actorul perfect al anilor 70-80. Este câstigatorul a doua Oscaruri, unul pentru Taxi Driver, altul pentru rolul din Nasul 2 (1974).
Nicole Kidman se pregateste sa cânte
Actrita de origine australiana, câstigatoarea unui Oscar anul acesta, s-a hotarât sa straluceasca nu doar pe ecran, ci si pe scena, în calitate de cântareata, drept pentru care a semnat un contract cu casa de discuri a lui Robbie Williams si Kylie Minogue. Albumul ar urma sa apara cât de curând. Pare firesc sa spere ca va face cariera si în acest domeniu, dupa ce a dovedit cu succes ca are o voce frumoasa; a cântat în comedia muzicala Moulin Rouge si a interpretat alaturi de Robin Williams melodia Something Stupid. Potrivit unora dintre cei apropiati ei, actrita ar intentiona sa se ocupe în urmatorii câtiva ani în special de muzica, filmul urmând sa ramâna pe plan secundar. Oficial, a declarat de altfel ca nu-si doreste sa fie doar actrita toata viata si ca are deja numeroase alte proiecte în minte. Cert este ca dupa divortul de Tom Cruise s-a refugiat în munca pe platourile de filmare, realizând film dupa film, într-o încercare aproape disperata de a dovedi ca talentul îi apartine, indiferent ca este sotia unui „puternic” de la Hollywood sau nu.
Oscar la licitatie
Oscarul decernat în 1941 filmului considerat si azi cel mai bun din toate timpurile – e vorba de Cetateanul Kane, regizat de Orson Welles – a fost scos la licitatie de catre ultimul sau proprietar anonim. Specialistii de la casa de licitatie Christie’s din New York au estimat de la bun început ca suma încasata ar putea atinge 400.000 de dolari.
Orson Welles avea doar 25 de ani când, pentru primul sau film realizat în calitate de regizor, a fost nominalizat la Oscar, concomitent la patru categorii, ceea ce însemna o premiera la acea vreme: cel mai bun regizor, cel mai bun film, cel mai bun actor, cel mai bun scenariu. A obtinut însa o singura statueta, Oscarul pentru scenariu, desi „Cetateanul Kane” este considerat si azi cel mai bun film din istoria cinematografiei.
În ceea ce priveste statuetele Oscar, acestea
sunt foarte… vânate, când e vorba de licitatie, desi Academia americana a filmului, care distribuie pretioasele trofee, a interzis începând din 1950 comercializarea acestora, pentru a pune capat speculei. Starurile care sunt onorate cu aceste premii au dreptul sa le pastreze la domiciliile lor, dar statuetele sunt considerate proprietatea Academiei. Dar, cum o lege oficiala nu exista în acest sens, statuetele sunt de… vândut si de cumparat.
Richard Chamberlain si-a marturisit homosexualitatea
Dupa ce decenii la rând a cucerit inimile a milioane de femei din întreaga lume, care n-au încetat sa viseze la parintele Ralph din serialul pentru televiziune Pasarea Spin, Richard Chamberlain s-a decis sa-si faca publica optiunea sexuala – de altfel îndelung discutata de presa de scandal: este homosexual. De ce a mentinut atât de mult timp ambiguitatea asupra acestui subiect? Pentru ca multa vreme s-a temut de reactia celor din jur, dar acum, dupa cum a marturisit, „nu-i mai e frica”. „Nu mai sunt la vârsta la care sa mi se atribuie rolul principal al unui barbat romantic, deci nu mai am nevoie sa hranesc aceasta imagine publica a mea, a declarat actorul în vârsta de 68 de ani. „În plus, a fi homosexual era un lucru interzis pe vremea când eu eram tânar. Eu însumi ma detestam intens si consideram ca e mai bine sa ascund acest aspect al personalitatii mele. Astazi însa totul s-a schimbat, asa ca îmi iubesc viata, asa cum este ea si chiar sunt mândru de mine”, a mai spus… parintele Ralph. Richard Chamberlain a simtit totodata impulsul de a-si scrie memoriile; si-a adunat povestea de viata într-o carte, Iubire frânta.
În Pasarea Spin, Chamberlain a interpretat magistral rolul parintelui Ralph, prins în capcana dualitatii iubirii fata de Dumnezeu si a pasiunii pentru o tânara femeie. Indiferent de optiunea lui sexuala, imaginea sa ca actor este sinonima cu junele-prim înalt, blond, tandru si efeminat, al carui succes s-a pastrat constant de-a lungul timpului, în special în rândul publicului feminin. A jucat în seriale TV de larga audienta, care au facut înconjurul lumii. Si-a început cariera în serialul Doctor Kildare (1961-1966), în rolul unui medic seducator, apoi si-a legat pentru totdeauna numele de Shogun (1981) si Pasarea Spin (1983).
Harrison Ford pe Bulevardul Celebritatilor
Harrison Ford, caruia recent i s-a facut onoarea de a i se oferi o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood, mai avea inscriptionat numele în asfalt; desigur, în alt loc. Trecuse de nenumarate ori pe acel bulevard, dar nu observase ca în dreptul restaurantului Musso & Franck figura de mult timp numele de Harrison Ford, care însa evoca un star al filmului mut, decedat în 1957. „Îmi amintesc ca pe vremea când am intrat pentru prima data pe poarta lumii filmului de la Hollywood, cu numele pe care îl am de la nastere – adica Harrison Ford – a trebuit sa ma înregistrez pe lista actorilor; atunci mi s-a spus ca mai exista un Harrison Ford – ceea ce eu nu stiam – si ca nu pot sa folosesc acest nume. Pâna la urma nu s-a întâmplat asa”, povesteste actualul Ford, în prezent în vârsta de 60 de ani. Adevarul e ca în 1967, când i s-a oferit un mic rol într-un western (A Time for Killing), pe genericul filmului a fost trecut Harrison J. Ford, dar ulterior i s-a permis sa renunte la initiala J.
Noua stea pentru Harrison Ford, alias Indiana Jones, a fost amplasata la loc de cinste, chiar în fata cladirii Kodak Theater. „Întreaga sa creatie cinematografica e cunoscuta de populatia din toate tarile acestei planete si chiar primele lui roluri ca actor sunt înca urmarite cu mare placere de catre public”, a spus Steven Spielberg la ceremonia dezvelirii stelei care marcheaza celebritatea. „Ca si faimoasa masina care poarta acelasi nume cu el, Ford a trecut proba timpului ca un erou al vremurilor moderne si ca un star nemuritor, fiind dotat cu un talent pe care a stiut întotdeauna cum sa-l puna în valoare.” Spielberg a mai adaugat o promisiune facuta publicului: „Suntem pe punctul de a lansa anul viitor Indiana Jones 4.” Cu umoru-i caracteristic, Harrison a raspuns: „Eu nu stiu nimic despre acest proiect, stiu doar ca Steven este foarte entuziast. Mai trebuie sa lucreze la scenariu, pe care eu deocamdata nu-l cunosc. Ar trebui sa-l vad în câteva saptamâni”.
Vizita virtuala
Prima Scoala Româneasca din Sfântu Gheorghe, atestata documentar din anul 1799, poate...
Comentarii