2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin alb, o lamaie, sare, piper, patrunjel verde.
Pestele se curata, se spala si se asaza intr-o tava cu felii de rosii si lamaia curatata de coaja. Se da sare si piper, iar deasupra se toarna uleiul amestecat cu vin. Se coace la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora. Se scoate din cuptor, se presara patrunjel verde tocat fin si se serveste.
Prajitura cu prune
800 g prune, 4 oua, 125 g zahar , 100 g faina, sare, 600 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 50 g unt pentru uns forma.
Se spala bine prunele, se scurg, apoi se taie în jumatati si se îndeparteaza samburii. O forma circulara de 26 cm se unge cu unt in strat gros. Se aranjeaza jumatatile de prune în forma cu partea bombata în sus. Într-un castron se pun ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si se bat bine cu telul. Se adauga faina si se amesteca pana nu mai are cocoloase, apoi se adauga treptat laptele rece. Compozitia se toarna incet peste prunele din forma. Se coace timp de 20 de minute la 200 grade C si inca 25 de minute la 170 grade C. Este gata cand se rumeneste bine la suprafata.
Comentarii