miercuri, 8 mai 2024
miercuri, 8 mai 2024

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Miel cu sos de ansoa

500 g carne de miel, 100 g masline verzi, 2 linguri ansoa maruntit, ulei de masline, cimbru verde, rozmarin verde, usturoi pisat, o lingura unt, o ceasca vin, o ceasca supa de miel, sos de rosii, sare, piper. Carnea de miel se spala si se usuca pe prosoape absorbante. Se condimenteaza...

Citeste mai departe

Dovlecei pane

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 1 catel usturoi zdrobit, 2-3 linguri de pesmet. Se spala dovleceii si se sterg si apoi se taie capetele. Se taie în doua pe lat, se despica tot pe lung, pâna obtinem 8 bucati. Se sareaza bucatile de dovlecei si se...

Citeste mai departe

Peste sicilian

5 fileuri peste, 1 morcov, o telina mica, 1 ardei gras, 1 praz, o lingura ulei de masline, o lingura sos de soia. Pestele se pregateste, fie la gratar, fie dat prin faina si prajit. Legumele se taie fideluta foarte fin, cât mai lungi, si se calesc cu o lingura ulei...

Citeste mai departe

Legume la cuptor

2 dovlecei mici, 2 vinete mici, 2 ardei rosii, o ceapa, 10 rosii cherry, 6 linguri ulei de masline, o lingurita boia dulce, 5 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper. Se taie dovleceii si vinetele rondele groase de un deget, iar ardeii în felii groase. Ceapa se curata si se taie...

Citeste mai departe

Vinete la tigaie

2 vinete, sare, 2 linguri ulei. Sos aromatizat: 100 ml ulei de masline, sare, 3 catei de usturoi, frunze proaspete de busuioc. Vinetele se spala si se sterg de apa. Cu un cutit cu lama lunga se taie pe lung, în fâsii groase de 1 cm, apoi se sareaza bine si...

Citeste mai departe

Tarta cu spanac si brânza

350 g spanac, 2 linguri ulei, 150 g felii bacon, 4 oua, 3 linguri smântâna, 50 g brânza, sare, piper. Se spala spanacul, se curata, se taie, apoi se caleste cu sare în putin ulei timp de aproximativ 10 minute. Într-o alta tigaie, se rumenesc feliile de bacon. Separat se bat...

Citeste mai departe

Humus

400 grame de naut din conserva, 2 linguri ulei de masline, o ceapa rosie, o lingurita seminte de chimion, o lingurita seminte de coriandru, 1/2 lingurita seminte de fenicul, zeama de la 1/2 lamâie, sare, 1-2 lingurite boia dulce, pasta de susan. Intr-o tigaie în care se pune uleiul de masline...

Citeste mai departe

Creveti cu sos de usturoi

15 creveti nedecorticati, 2-3 linguri ulei, 6 catei usturoi, 1-2 linguri zeama de lamâie, sare, piper, patrunjel verde. Se curata, se spala crevetii în apa rece si se lasa la scurs. Inainte de a pune crevetii pe gratarul încins se stropesc cu zeama de lamâie, ulei si se presara putina sare...

Citeste mai departe

Friptura de rata

O rata, 100 g slanina, o lingura unt, o lingurita patrunjel verde tocat, sare, 1 paharel vin. Pentru marinata: 1 pahar otet, 2 frunze de dafin, o ceapa mica, piper boabe, sare. Se curata rata, se pârleste, se spala bine si apoi se sterge. Se face o marinata din otet, foi...

Citeste mai departe

Cotlete de porc aromate

1 kg cotlet porc cu os, 200 ml sos soia, 200 ml sos picant, ghimbir, menta, busuioc, piper. Se condimenteaza cotletele de porc cu busuioc, menta, piper si ghimbir macinat. Se pun într-un vas si se toarna peste ele sosul de soia. Se lasa 3-4 ore la frigider. Se asaza apoi...

Citeste mai departe

Salata de pui cu mango

3-4 felii piept de pui, praf de curry, sare, piper alb, praf de usturoi, ulei masline, 1 mango, o salata verde, 150 g spanac baby, 10 rosii cherry, o ceapa, 150 g crutoane de pâine. Sos: ulei de masline, o lingurita miere, o lingurita mustar, o lingurita pesto de busuioc, suc...

Citeste mai departe

Castraveti pane

8 castraveti murati, 2 oua, 4 linguri faina, 6 linguri pesmet, 100 ml ulei, smântâna. Castravetii se taie pe lung si se lasa la scurs într-o strecuratoare. Ouale se bat bine, iar în vase separate se pun faina si pesmetul. Intr-o tigaie se lasa uleiul la încins, apoi fiecare felie de...

Citeste mai departe
Page 1 of 123 1 2 123

ARTICOLE POPULARE