vineri, 8 decembrie 2023
vineri, 8 decembrie 2023

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Orez cu rodie

200 g orez, 100 g unt, o rodie, sare, piper. Se fierbe orezul in 600 ml apa cu sare. Dupa ce s-a umflat, se elimina surplusul de apa, se presara sare si piper, apoi se adauga untul, se amesteca si se pune in boluri. Se desface rodia, se scot semintele si...

Citeste mai departe

Fresh de rodii

2 rodii coapte, 50 g miere. Se desfac rodiile si se scot semintele. Se pun în blender odata cu mierea si se paseaza. Se toarna în pahare si se serveste proaspat.   Tarta cu gem de afine 200 g faina, 100 g miez de nuca macinat, 200 g unt, 50 g...

Citeste mai departe

Placinta cu dovleac

Blat: 130 g biscuiti simpli, 70 g unt topit. Umplutura: 450 g piure de dovleac (sau dovleac ras si calit), 250 g smântâna, 2 oua, 100 g zahar, 4 linguri miere, o lingurita scortisoara, 2 lingurite ghimbir ras, o lingurita cuisoare macinate, sare, zahar pudra pentru ornat. Se tapeteaza cu hârtie...

Citeste mai departe

Pui la cuptor

1 pui de 1,5 kg, 300 g carne de miel, sare, 400 g ciuperci mici, 200 g unt, 120 g fasole boabe, o lingurita boia iute, 1 varf de cutit cu scortisoara. Fasolea se pune in apa rece inainte cu o seara. In untul topit si incins se prajeste pe toate...

Citeste mai departe

Varza rosie cu vin

 O varza rosie mica, 1 mar mare, 250 ml vin rosu sec, 50 g nuci coapte, o lingurita zahar, o lingurita chimen, o lingurita piper rosu boabe, o lingura ulei de masline, 2-3 pahare apa. Varza se toaca marunt si se freaca bine cu sare. Se rade marul pe razatoarea mare, se...

Citeste mai departe

Fundite cu ciuperci

 800 g ciuperci pleurotus proaspete, 400 g paste fundite, 300 ml smantana, o lingurita piper, verdeturi italiene, 2 linguri ulei, o lingurita sare, 6 catei usturoi. Se fierb funditele dupa instructiuni. Se caleste putin usturoiul taiat in felii subtiri si se adauga peste ciupercile curatate si taiate bucati mai mari. Amestecul se...

Citeste mai departe

Stiuca in sos de smantana

 O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 70 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde. Pentru sos: o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smantana, zeama de lamaie. Se curata stiuca si se pune intr-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare,...

Citeste mai departe

Spaghete cu dovlecei

 500 g dovlecei, 3 catei usturoi, 3 morcovi, marar, sare, ulei, spaghete. Intr-o tigaie se caleste usturoiul zdrobit, apoi se adauga morcovii dati prin razatoare. Cand isi modifica putin culoarea se adauga dovleceii taiati fasii. Se tin pe foc pana se inmoaie dovlecelul, amestecand din cand in cand. Se fierb spaghetele conform...

Citeste mai departe

Marinata de peste

 1,5 kg peste, 100 ml ulei, 2 linguri faina, 2 linguri otet, 2 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper boabe, sare. Se pregateste pestele si se prajeste în ulei. Se lasa sa se raceasca. În tigaia în care s-a prajit pestele, se mai adauga ulei si când este fierbinte, se pune...

Citeste mai departe

Telina cu ciuperci

 3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smantana sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, suc de lamaie. Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu unt impreuna cu ciupercile taiate...

Citeste mai departe
Page 1 of 122 1 2 122

ARTICOLE POPULARE