joi, 18 iulie 2024
joi, 18 iulie 2024

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Supa de dovlecei

4 dovlecei, 1 morcov, 1 pastârnac mic, o ceapa, 50 g unt, o ceasca orez, 2 litri apa, 1/2 lingura faina, 150 ml smântâna, sare. Se curata zarzavatul de supa, se spala bine, se pune într-o oala cu apa si sare la foc. Când zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa....

Citeste mai departe

Crap la cuptor

1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 3 cepe, 2 catei usturoi, 2 foi dafin, boabe piper, o lingura bulion de rosii, sare. Se curata crapul, se sareaza pe afara si înauntru si se lasa sa stea cel putin 15 minute. Se asaza într-o cratita în...

Citeste mai departe

Supa-crema de legume coapte

1 kg rosii, 5 morcovi, 2 radacini patrunjel, ceapa verde, 3 catei usturoi, cimbru verde, sare, patrunjel verde, ulei de masline, o lingura zahar brun, piper. Rosiile se spala si se taie în doua. Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala. Se pun toate legumele într-o...

Citeste mai departe

Carne de porc în sos de rosii

1 kg carne macra porc, 2 linguri ulei, 5-6 catei usturoi, 4-5 rosii, sare, piper, cimbru, verdeata tocata. Carnea taiata în bucati se rumeneste în ulei încins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sare, piper si cimbru dupa gust, apoi se pun si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic...

Citeste mai departe

Peste cu sos de ciuperci

1 kg peste, 500 g ciuperci, 100 g unt, o lingura faina, zeama de la o lamâie, patrunjel verde, sare, piper. Pestele se curata, se taie bucati, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste în ulei încins. Se calesc ciupercile în unt fierbinte, se adauga 2-3 linguri cu supa...

Citeste mai departe

Sos tartar

2 galbenusuri, 300 ml ulei, o lingura zeama de lamâie, sare, piper, 2 lingurite capere tocate, 4 lingurite castraveti murati tocati, 5 lingurite ceapa tocata, 2 lingurite patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita marar tocat. Se prepara o maioneza din ulei, galbenusuri, zeama de lamâie, sare si piper. Caperele se scurg de...

Citeste mai departe

Paste cu legume

100 g paste, 200 g broccoli, 1 fir praz, 1 dovlecel, 2 rosii, 1 ardei, ketchup, otet, ulei, sare. Se pun pastele la fiert în apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desface în buchetele mici si se opareste în apa fiarta. Separat se...

Citeste mai departe

Limba în sos de vin

O limba de vaca, 2 cepe, 1 morcov, 2 linguri unt, 400 ml vin rosu, 200 ml supa, 2 rosii, sare, piper, 2 catei usturoi. Se spala si se fierbe limba, apoi se curata de pielea groasa si se taie felii. Intr-o cratita se pun feliile de limba, ceapa tocata, morcovul...

Citeste mai departe

Sos pesto

80 g busuioc, 150 ml ulei de masline, 120 g brânza parmezan, usturoi, 40 g seminte de pin, sare. Se spala busuiocul si se usuca, apoi se zdrobesc într-un mojar sau în blender. Se adauga celelalte ingrediente si se continua macinarea pâna la obtinerea unui amestec omogen. Se foloseste imediat pentru...

Citeste mai departe

Miel cu sos de ansoa

500 g carne de miel, 100 g masline verzi, 2 linguri ansoa maruntit, ulei de masline, cimbru verde, rozmarin verde, usturoi pisat, o lingura unt, o ceasca vin, o ceasca supa de miel, sos de rosii, sare, piper. Carnea de miel se spala si se usuca pe prosoape absorbante. Se condimenteaza...

Citeste mai departe

Dovlecei pane

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 1 catel usturoi zdrobit, 2-3 linguri de pesmet. Se spala dovleceii si se sterg si apoi se taie capetele. Se taie în doua pe lat, se despica tot pe lung, pâna obtinem 8 bucati. Se sareaza bucatile de dovlecei si se...

Citeste mai departe

Peste sicilian

5 fileuri peste, 1 morcov, o telina mica, 1 ardei gras, 1 praz, o lingura ulei de masline, o lingura sos de soia. Pestele se pregateste, fie la gratar, fie dat prin faina si prajit. Legumele se taie fideluta foarte fin, cât mai lungi, si se calesc cu o lingura ulei...

Citeste mai departe

Legume la cuptor

2 dovlecei mici, 2 vinete mici, 2 ardei rosii, o ceapa, 10 rosii cherry, 6 linguri ulei de masline, o lingurita boia dulce, 5 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper. Se taie dovleceii si vinetele rondele groase de un deget, iar ardeii în felii groase. Ceapa se curata si se taie...

Citeste mai departe

Vinete la tigaie

2 vinete, sare, 2 linguri ulei. Sos aromatizat: 100 ml ulei de masline, sare, 3 catei de usturoi, frunze proaspete de busuioc. Vinetele se spala si se sterg de apa. Cu un cutit cu lama lunga se taie pe lung, în fâsii groase de 1 cm, apoi se sareaza bine si...

Citeste mai departe

Tarta cu spanac si brânza

350 g spanac, 2 linguri ulei, 150 g felii bacon, 4 oua, 3 linguri smântâna, 50 g brânza, sare, piper. Se spala spanacul, se curata, se taie, apoi se caleste cu sare în putin ulei timp de aproximativ 10 minute. Într-o alta tigaie, se rumenesc feliile de bacon. Separat se bat...

Citeste mai departe

Humus

400 grame de naut din conserva, 2 linguri ulei de masline, o ceapa rosie, o lingurita seminte de chimion, o lingurita seminte de coriandru, 1/2 lingurita seminte de fenicul, zeama de la 1/2 lamâie, sare, 1-2 lingurite boia dulce, pasta de susan. Intr-o tigaie în care se pune uleiul de masline...

Citeste mai departe

Creveti cu sos de usturoi

15 creveti nedecorticati, 2-3 linguri ulei, 6 catei usturoi, 1-2 linguri zeama de lamâie, sare, piper, patrunjel verde. Se curata, se spala crevetii în apa rece si se lasa la scurs. Inainte de a pune crevetii pe gratarul încins se stropesc cu zeama de lamâie, ulei si se presara putina sare...

Citeste mai departe
Page 1 of 123 1 2 123

ARTICOLE POPULARE