sâmbătă, 26 aprilie 2025
sâmbătă, 26 aprilie 2025

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Oua umplute

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar, sare, piper, patrunjel verde. Se fierb ouale tari si se taie în jumatate. Se scot galbenusurile, care se amesteca bine cu pieptul de pui tocat, maioneza si mustarul. Se potriveste gustul de sare si piper. Albusurile...

Citeste mai departe

Spaghete cu somon

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g seminte de pin, 2 cepe mici, 2 catei usturoi, 80 ml ulei, 200 g mazare din conserva, sare, piper. Pastele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi se strecoara si se pastreaza putina apa...

Citeste mai departe

Frigarui de miel

O pulpa de miel, 2 lingurite condimente, 1 vârf de cutit scortisoara macinata, o lamâie, 2 ardei grasi rosii, 2 cepe rosii, 5 linguri ulei de masline. Se taie carnea în bucati potrivite (de apoximativ 3 cm), apoi se taie ardeiul si ceapa bucati. Condimentele se amesteca si se pun peste...

Citeste mai departe

Cartofi dulci umpluti

2 cartofi dulci, 350 g cârnati, ulei, o ceapa, 4 catei usturoi, 500 g ardei kapia, sare, piper, cimbru, 50 ml sos rosii, 400 g rosii, 40 g masline, patrunjel verde. Se spala cartofii, se pun într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se înteapa cu o furculita si se dau...

Citeste mai departe

Cuscus cu legume

125 g cuscus, 3 linguri ulei, o ceapa rosie, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 1 dovlecel, 200 ml sos de rosii, piper, patrunjel verde, sare. Intr-un vas se pun 250 ml apa, sare si se pun pe foc. Când începe sa fiarba apa, se adauga cuscusul si se lasa pâna se...

Citeste mai departe

Paste cu sos tartar

400 g farfalle, 2 linguri ulei, 2 fire praz, 2 catei usturoi, 500 g sos tartar, 1 ou, 3 linguri sos de soia, piper, 300 ml suc rosii, 400 g rosii din conserva, 4 linguri pasta de ardei rosii, 2 linguri bulion, tarhon verde, seminte de pin, sare. Pastele se fierb...

Citeste mai departe

Paste cu sos tartar

400 g farfalle, 2 linguri ulei, 2 fire praz, 2 catei usturoi, 500 g sos tartar, 1 ou, 3 linguri sos de soia, piper, 300 ml suc de rosii, 400 g rosii din conserva, 4 linguri pasta de ardei rosii, 2 linguri bulion, tarhon verde, seminte de pin, sare. Pastele se...

Citeste mai departe

Salau cu smântâna

1 kg salau, 300 g smântâna, 150 g cascaval, o lingura faina, sare, 30 g unt. Salaului curatat, spalat si fiert în apa cu sare i se scot oasele. Se pune într-o tava unsa cu unt si se presara cascaval ras deasupra, apoi se toarna smântâna amestecata cu o lingura cu...

Citeste mai departe

Cartofi dulci umpluti

2 cartofi dulci, o rosie, 2 fire ceapa verde, 1 piept de pui, jumatate de ardei rosu, cascaval sau brânza rasa, sare, piper. Cartofii se taie pe jumatate si se pun într-o tava la cuptorul preîncalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Când sunt gata, se lasa putin cartofii...

Citeste mai departe

Bezele de ciocolata

2 albusuri, 3/4 pahar zahar, 100 g ciocolata rasa, 150 g alune macinate. Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga vanilie, ciocolata rasa, alunele macinate si se amesteca usor. Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt. Din compozitie se pun cu lingurita gramajoare si se da tava la cuptor,...

Citeste mai departe

Praz umplut

10 fire praz gros, 4 linguri orez, 3 linguri ulei, 2 cepe, o lingura rasa faina, 1 pahar suc de rosii, o lingurita suc de lamâie. Se curata prazul, se opareste partea alba, se taie în bucati de 5-6 cm si apoi se scoate miezul. Intr-o cratita se pune ulei în...

Citeste mai departe

Naut în sos de unt

2 conserve naut (de 400 g), 50 g unt, o ceapa, 20 g ghimbir, 5 catei usturoi, 50 g pasta rosii, o lingurita chimion macinat, o lingurita Garam Masala, o lingurita pudra chili, 100 ml smântâna dulce, sare, piper. Se topeste la foc mic untul într-o cratita. Se adauga ceapa tocata...

Citeste mai departe

Carne tocata cu penne

500 g penne, 500 g carne tocata vita-porc, 2 linguri ulei de masline, 400 g rosii din conserva, sare, piper, zahar, ierburi aromatice, 150 g telemea. Pennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se prajeste carnea tocata într-o cratita mare, în ulei încins. Se adauga rosiile din conserva, iar dupa...

Citeste mai departe

Cotlet de porc la cuptor

1 kg cotlet porc, 8 coaste afumate de porc, 10 ciuperci champignon, 6 cartofi, 150 ml vin alb, 400 ml apa, sare, 2-3 catei de usturoi, rozmarin, 50 ml ulei, 3 linguri ulei de masline, cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce. Se taie cotletul de porc, se unge cu ulei, sare...

Citeste mai departe

Cartofi gratinati

700 g cartofi, 200 g brânza telemea, 200 ml smântâna de gatit, 2 oua, o ceapa, 50 ml ulei, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita rozmarin uscat, sare, piper, 50 g parmezan ras. Se spala cartofii si se fierb în coaja circa 20 minute (sa nu fie...

Citeste mai departe

Cum alegem fondul de ten?

Fara îndoiala, atunci când tenul dumneavoastra are nevo-ie de hidratare, este ridat, lipsit de luminozitate si de stralucire, un fond de ten bine ales va scoate din impas rapid. – Daca aveti deja riduri evidente este nevoie de un fond de ten cu efect de lifting si cu actiune antiîmbatrânire. Alegeti...

Citeste mai departe
Page 1 of 125 1 2 125

ARTICOLE POPULARE