luni, 21 octombrie 2024
luni, 21 octombrie 2024

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Telina cu ciuperci

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smântâna sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, o lamâie. Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste într-o cratita cu unt împreuna cu ciupercile taiate...

Citeste mai departe

Pui cu susan

150 g piept de pui, 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 g faina, 75 g seminte susan, sare, piper. Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute în cuptor, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sare, piper si semin-tele si se asaza pe o hârtie de copt....

Citeste mai departe

Pui în sos de mustar

8 pulpe de pui inferioare, 2 linguri ulei, o ceapa alba, 100 ml vin alb sec, sare. Sos de mustar: 2 linguri otet alb, 2 linguri apa, 1/2 lingurita piper alb macinat, 2 galbenusuri, 100 g unt, o lingura zeama lamâie, o lingura mustar iute, sare, piper. Se spala pulpele, se...

Citeste mai departe

Dovlecei umpluti

6 dovlecei mijlocii, 200 g brânza de vaca, 1 ou, o lingura pesmet, 2 linguri orez, o ceapa, o lingurita verdeata tocata, 2 linguri unt, 4 rosii sau o lingura bulion. Se curata de coaja dovleceii, se taie în doua sau în trei bucati, dupa marime, si se scobeste miezul. Separat...

Citeste mai departe

Pâine cu lapte

1 kg faina, 40 g drojdie, 600 ml lapte, o lingura ulei, 20 g zahar, 2 lingurite rase sare. Se cerne faina într-un castron. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele caldut. Se framânta totul bine, pâna ce aluatul face basici si...

Citeste mai departe

Pui cu bame

1 pui, 1 kg bame, o lingura unt, o ceapa mare, o ceasca bors, o lingura bulion sau 4 rosii, 1 pahar vin. Se prajesc usor bucatile de pui în unt, se adauga ceapa tocata si un praf de sare. Se curata bamele de codite, se oparesc cu bors sau cu...

Citeste mai departe

Zacusca de somn

1,5 kg somn, 100 g faina, 200 ml ulei, boabe ienibahar, 2 foi de dafin, 1 morcov, 100 g masline, 6 rosii, 150 g arpagic, o ceapa, 2 lamâi, 100 ml vin alb, 10 boabe piper, sare, piper macinat. Pestele se curata, se spala, se taie în felii de 2 cm...

Citeste mai departe

Macrou cu praz la cuptor

4 macrouri, 4 fire de praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri de bulion, marar, busuioc, sare, piper. Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se înabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine...

Citeste mai departe

Peste oceanic cu vinete

1 kg peste oceanic, 3 vinete, 500 g rosii, 150 ml ulei, 1/2 pahar lapte, o lingura faina, 3 linguri unt, 2 oua, sare, usturoi, cimbru. Vinetele se curata, se portioneaza, se sareaza si dupa 30 de minute se spala si se storc. Se dau prin faina, se prajesc în ulei...

Citeste mai departe

Supa de dovlecei

4 dovlecei, 1 morcov, 1 pastârnac mic, o ceapa, 50 g unt, o ceasca orez, 2 litri apa, 1/2 lingura faina, 150 ml smântâna, sare. Se curata zarzavatul de supa, se spala bine, se pune într-o oala cu apa si sare la foc. Când zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa....

Citeste mai departe

Crap la cuptor

1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 3 cepe, 2 catei usturoi, 2 foi dafin, boabe piper, o lingura bulion de rosii, sare. Se curata crapul, se sareaza pe afara si înauntru si se lasa sa stea cel putin 15 minute. Se asaza într-o cratita în...

Citeste mai departe

Supa-crema de legume coapte

1 kg rosii, 5 morcovi, 2 radacini patrunjel, ceapa verde, 3 catei usturoi, cimbru verde, sare, patrunjel verde, ulei de masline, o lingura zahar brun, piper. Rosiile se spala si se taie în doua. Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala. Se pun toate legumele într-o...

Citeste mai departe

Carne de porc în sos de rosii

1 kg carne macra porc, 2 linguri ulei, 5-6 catei usturoi, 4-5 rosii, sare, piper, cimbru, verdeata tocata. Carnea taiata în bucati se rumeneste în ulei încins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sare, piper si cimbru dupa gust, apoi se pun si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic...

Citeste mai departe

Peste cu sos de ciuperci

1 kg peste, 500 g ciuperci, 100 g unt, o lingura faina, zeama de la o lamâie, patrunjel verde, sare, piper. Pestele se curata, se taie bucati, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste în ulei încins. Se calesc ciupercile în unt fierbinte, se adauga 2-3 linguri cu supa...

Citeste mai departe

Sos tartar

2 galbenusuri, 300 ml ulei, o lingura zeama de lamâie, sare, piper, 2 lingurite capere tocate, 4 lingurite castraveti murati tocati, 5 lingurite ceapa tocata, 2 lingurite patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita marar tocat. Se prepara o maioneza din ulei, galbenusuri, zeama de lamâie, sare si piper. Caperele se scurg de...

Citeste mai departe

Paste cu legume

100 g paste, 200 g broccoli, 1 fir praz, 1 dovlecel, 2 rosii, 1 ardei, ketchup, otet, ulei, sare. Se pun pastele la fiert în apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desface în buchetele mici si se opareste în apa fiarta. Separat se...

Citeste mai departe
Page 1 of 124 1 2 124

ARTICOLE POPULARE