Celulita, ca si cosurile, nu este niciodata total eliminata. Numita adesea „coaja de portocala” din cauza aspectului sau, celulita se explica prin acumularea celulelor grasoase care deformeaza tesuturile situate imediat sub piele. Aceste adipocite, gonflate, comprima vasele sangvine si limfatice, antreneaza o proasta eliminare a toxinelor si lichidelor. Dupa 40 de ani, celulita se agraveaza, datorita „jocului” hormonal specific premenopauzei. Se accentueaza lentoarea limfatica si venoasa. Celulita ataca, de asemenea abdomenul, silueta. Ce-i de facut?
Sfatul dr. Laurent Chevallier, nutritionist, este de a nu va transforma in… iepuri, consumatori de vegetale. In astfel de situatii corpul, in restrictii perpetue, le stocheaza. De aceea meniul trebuie sa cuprinda proteine (carne si peste), legume si fructe. Sunt interzise: deserturile dulci (cu exceptia fructelor) si bauturile dulci. Inlocuiti-le cu ceaiuri din plante sau apa minerala. Folositi, de asemenea, produsele cosmetice adecvate si faceti sport.
„Profitati de acest anotimp, spune dr. Laurent Chevallier, pentru a face o cura de peste bogat in proteine si in omega 3. Si completati salatele cu nuci, care au efect antiinflamator.” O alta specialista, Helly Dellacasa, medic estetician, considera util ca „in fiecare dimineata sa ciupiti pielea din jurul genunchilor, apoi sa masati cu podul palmei, cu miscari descendente, intregul picior.”
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii