Spuneam ca prin dieta „Okinawa”, ce permite slabitul intr-un ritm ce tine cont de nevoile organismului, in 8 zile putem slabi cu 3 kg. Accentuam faptul ca dieta stabilita de dr. Florence Stamolk se bazeaza pe calitatile nutritive ale catorva alimente cum ar fi pestele, legumele si fructele, unele uleiuri si soia. Concret, iata cum arata dieta propusa.
La micul dejun aveti de ales intre o ceasca de ceai (neindulcit), cu lamaie, 40 g fulgi de ovaz cu 150 ml lapte de soia imbogatit cu calciu, sau o ceasca de ceai neindulcit, 40 g branza si 60 g paine. Gustarea va fi compusa dintr-un fruct si un ceai fara zahar. Drept bonus, fie la pranz, fie seara, puteti savura un pahar cu vin rosu, dar nu mai mult de 100 ml.
In prima zi a dietei, la pranz puteti manca: 160 g peste cu garnitura de 100 g orez fiert, asezonat dupa gust, si 100 g salata de varza rosie, cu o lingurita de ulei de masline si patrunjel. Ca desert, o para. La cina veti manca o pulpa de pui (fara pielita), 40 g sunca slaba, 100 g salata de castraveti, cu o lingurita de ulei, iar ca desert, 40 g piscoturi de sampanie si o portocala.
A doua zi, la pranz: salata de andive, cu lamaie si o lingurita de ulei, 100 g peste cu garnitura, 100 g piure de legume (morcovi si cartofi) peste care ati pus o lingurita de ulei de masline. Masa se completeaza cu 1 iaurt si o jumatate de mango. La cina: o supa de linte, pregatita din 30 g linte cruda, morcov, ceapa, usturoi, doua oua fierte, salata de vinete, cu o lingura de ulei de masline, 1 iaurt cu soia, 2 mandarine.
A treia zi, la pranz: 100 g salata de spanac, cu migdale, busuioc si o lingurita de ulei, 100 g peste, broccoli cu usturoi si o lingurita de ulei, 1 iaurt, 1 mar copt. Pentru cina pregatiti: salata de sfecla (100 g), cu patrunjel si o lingurita de ulei, 100 g scoici, praz cu patrunjel si o lingurita de ulei de masline, 40 g branza, 40 g paine, 150 g fructe (pepene si kiwi).
In a patra zi, la pranz veti manca: o salata de morcov ras, cu o lingurita ulei, 100 g pastrav, preparat la cuptor, pe un strat de ciuperci, 40 g paine, 150 g fructe, la alegere. La cina: o jumatate de pomelo, 100 g escalop de curcan, cu rosii, ceapa si o lingurita de ulei de masline, 100 g fulgi de grau, o crema desert cu soia, o para coapta.
In a cincea zi, dejunul este compus din: 100 g orez cu masline, friptura de pui (o pulpa fara pielita), crema-desert cu soia si caise, un mar. La cina: supa de legume (fara cartofi), 100 g sardele, cu lamaie si busuioc, 40 g branza, 40 g paine, 1 kiwi. Pranzul in cea de-a sasea zi consta in: o salata de andive, 150 g peste cu ciuperci la gratar, 40 g branza, 40 g paine, o portocala.
La cina veti savura: hasmatuchi, peste care puneti o lingurita de ulei, friptura de pui cu salata de rosii, cu usturoi si o lingurita de ulei de masline, 25 g branza, 40 g paine, 150 g fructe. In a saptea zi, la pranz aveti: o salata de rosii cu lamaie, piper, patrunjel si o lingurita de ulei de masline, 100 g cotlet de porc la gratar, cu conopida fiarta in aburi, peste care puneti o lingurita de ulei de masline, 1 iaurt, 2 mandarine. Seara: un bol cu supa de legume, 100 g sardele cu lamaie, crema-desert cu soia, o jumatate de mango.
In ultima zi a dietei, la pranz aveti: doi ardei grasi copti, cu usturoi si o lingurita de ulei de masline, 160 g peste la gratar, cu garnitura de orez, crema-desert cu soia, 1 kiwi. La cina: salata de varza alba, cu piper si o lingurita de ulei, omleta din doua oua, cu busuioc, dovlecel soté, cu usturoi, coriandru si o lingurita de ulei de masline, 40 g branza, 40 g piscoturi de sampanie, 2 smochine.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii