Promiteam saptamâna trecuta detalii despre trei tipuri de diete care ne ajuta sa slabim 3 kilograme în 12 zile. Cea supranumita de cel care a imaginat-o drept „dieta dulce", ne confera o forma… olimpica. „Principiul ei, spune dr. Jean-Michel Cohen, presupune utilizarea mai ales a glucidelor (deserturi si pâine) si fructelor, fara a elimina proteinele (produsele lactate, carne, peste, oua).
Acesta este un regim energizant prin excelenta, care consta în cresterea dozei zilnice de dulciuri conservând o cantitate corespunzatoare de proteine. Din meniul fiecarei zile nu lipsesc produsele de patiserie, fructele, în salate sau compot, cremele. Glucidele acestea se stocheaza în muschi si constituie o rezerva suplimentara de energie. Este o dieta ideala pentru gurmanzi, care presupune înainte de toate, limitarea aportului în calorii si eliminarea grasimilor. Cu aceasta reteta veti descoperi ca urmând un regim bazat pe dulciuri, puteti pierde în greutate, cele doua lucruri nefiind incompatibile".
– Prima zi: la micul dejun, 60 g pâine si un ou fiert. La prânz: 200 g peste (fiert sau la gratar cu lamâie si coriandru), piure de brocoli si 2 mandarine. Seara: 200 g brânza de vaci slaba si un mango.
– A doua zi: la micul dejun 2 biscuiti si un iaurt. La prânz, 125 g carne la gratar, cu garnitura 100 g porumb fiert, un mar. Seara: 100 g brânza de vaci si o tarta cu fructe.
– A treia zi: la micul dejun: 30 g pâine cu 25 g gem si 125 g brânza de vaci. La prânz: 150 g friptura pregatita la cuptor, înabusit si o para. Seara: 2 iaurturi si 125 g compot de mere.
– A patra zi: la micul dejun: o felie de pâine prajita, cu 3 iaurturi. La prânz: peste la gratar, doua rosii, doua mandarine. Seara: 300 g brânza de vaci, tarta cu portocale.
– A cincea zi: la micul dejun: 60 g pâine si 1/2 felie de sunca. La prânz: 200 g rasol de peste, morcovi fierti, salata de rosii si 2 mandarine. Seara: budinca de orez cu lapte.
– A sasea zi: la micul dejun: un ou fiert cu 25 g brânza telemea si un iaurt. La prânz: peste la gratar cu garnitura preferata si 1/2 banana. Seara: un bol cu lapte batut si doua mere.
– A saptea zi: la micul dejun: 80 g pâine si un bol cu lapte batut. La prânz: doua oua ochiuri, cu ciuperci si o portocala. Seara: 3 iaurturi si 125 g crema de lamâie.
– A opta zi: la micul dejun: o felie de sunca si un iaurt. La prânz: peste la gratar, cu garnitura preferata, si un sfert de ananas. Seara: 300 g brânza de vaci si un compot de mere neîndulcit.
– A noua zi: la micul dejun: 30 g pâine si doua oua fierte. La prânz: 125 g rasol cu morcovi si o portocala. Seara: un bol cu lapte batut si tarta cu fructe.
– A zecea zi: la micul dejun: o felie de pâine prajita, 25 g brânza telemea si un iaurt. La prânz: 200 g scoici (sau, eventual, peste la gratar, cu garnitura preferata) si un mar. Seara: 2 iaurturi si tarta cu mere.
– A unsprezecea zi: la micul dejun: o jumatate de felie de sunca si 250 g brânza de vaci. La prânz: soté de morcovi cu lamâie, 2 rosii, 2 iaurturi si o portocala. Seara: 50 g brânza telemea si o prajitura preferata.
– A douasprezecea zi: la micul dejun: 30 g pâine, jumatate felie sunca si un iaurt. La prânz: doua oua ochiuri cu soté de morcovi si 1/2 de mango. Seara: 250 g brânza de vaci si 125 g lapte de pasare.
Nu uitati, dupa aceste 12 zile de dieta, cântarul va arata o greutate diminuata cu trei kilograme.
Comentarii