De când se stiu femeile au acordat atentie pastrarii frumusetii cu care au fost inzestrare. Masajul, terapeutic sau cosmetic, se inscrie intre procedurile eficiente. Practicat preventiv, masajul facial este indicat de pe la 25 de ani.
Facut corect si constant, acesta realizeaza un aflux puternic de sânge in tesuturi, imbunatatind hranirea acestora. In plus, stimuleaza activitatea glandelor sebacee, care contribuie la mentinerea "mantalei" acide a pielii. Inviorând tonusul muscular, pielea isi mentine elasticitatea, impiedicând formarea depozitelor de grasime. In cazul fetei si gâtului puteti practica automasajul, cu conditia sa respectati câteva reguli.
Inainte de a incepe masajul, eliberati obrazul, prinzând parul cu o banda si curatati perfect pielea cu un demachiant.
Daca tenul prezinta cosuri, acnee, eczeme, arsuri sau alte leziuni, nu este indicata practicarea masajului.
Durata unei sedinte de automasaj va fi de 15-20 de minute, iar miscarile vor fi blânde. Intensitatea acestora va fi determinata de vârsta: la persoanele ceva mai… mature, miscarile vor fi mai intense.
Pentru efectuarea masajului vom folosi crema adecvata tipului de ten. Crema se incalzeste putin in palma, apoi se aplica pe obraz si pe gât.
Masajul presupune trei miscari esentiale. Prima, potriveste mijlocul barbiei, spre urechi. A doua este o miscare circulara, pe obraji, având un sens ascendent. A treia porneste din mijlocul fruntii, dintre sprâncene, spre tâmple.
Sensul miscarii este determinat de directia circulatiei sângelui si a limfei, iar scopul este acela de a stimula circulatia.
Masarea gâtului se va face tot prin miscari circulare, pornind de sub barbie, spre decolteu, masând alternativ cu ambele mâini.
Comentarii