Fierul, cuprul si zincul au un rol foarte important in prevenirea caderii parului. Contin fier spanacul, fructele de mare, ficatul de porc si de pui, sparanghelul, urzicile si chiar lintea si fasolea.
Alegeti de cel putin doua ori pe saptamana sa inlocuiti la pranz carnea cu leguminoase (fasole boabe, linte, naut, mazare). Tin foarte bine de foame si va ajuta si la detoxifierea si regenerarea organismului!
Indispensabil pentru sinteza keratinei si a melaninei, un rol important in prevenirea caderii parului are si cuprul. Cuprul se gaseste in ficatul de vita, in fructele de mare, in ciuperci, spanac, sparanghel sau seminte de susan.
Fructele de mare consumate de maxim doua ori pe saptamana sunt o alegere foarte buna si dietetica. Ele pot inlocui cu succes pestele alb!
Zincul este un puternic antioxidant, cu rol in multe pro-cese enzimatice. El ajuta la bu-na functionare a glandelor sebacee si previne caderea parului. El se gaseste in fructele de mare, in andive, spanac, muschi si ficat de vita dar si in sparanghel. O asociere complexa de factori vitaminici, aminoacizi, proteine, minerale si oligoelemente cu valoare biologica ridicata (fier, cupru si zinc) este indispensabila pentru cresterea si vitalitatea parului si a unghiilor.
Unele dintre cele mai bune si mai complete alimente pentru par sunt drojdia de bere si germenii de grau. Acestea contin proteine cu valoare biologica ce poate fi comparata cu proteinele animale, vitamine, minerale si oligoelemente. Ele reprezinta cele mai bune surse naturale ale complexului de Vitamine B si de acid para-aminobenzoic.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii