• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 20 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sistemul GREMLIN vâneaza OZN-uri

Sistemul GREMLIN vâneaza OZN-uri

19 mai 2025
in Paranormal, Se petrec intre cer si pamant
A A

In mijlocul lunii noiembrie 2024 Pentagonul a oferit noi detalii despre modul în care functioneaza suita sa de senzori, usor de desfasurat si reconfigurabil, numita GREMLIN, destinat sa stabileasca ce obiecte neidentificate apar pe cer, în masura în care ele apar.

Publicarea celui mai recent raport al Biroului de Rezolvare a Anomaliilor pentru toate domeniile (AARO) a venit la o zi dupa ce a avut loc o alta audiere UAP pe Capitol Hill, martorii facând afirmatii care par a fi în contradictie cu constatarile anterioare ale AARO, în special în ceea ce priveste programele secrete de recuperare a UAP.

În raportul sau anual, AARO a distribuit si o grafica oferind cea mai buna imagine de pâna acum asupra sistemului sau GREMLIN. Acesta a fost dezvoltat de Georgia Tech Research Institute, special pentru a ajuta la colectarea de date despre asa-numitele „fenomene anomale neidentificate” sau UAP, conform noii terminologii a Pentagonului pentru ceea ce s-au numit înainte OZN-uri.

Când AARO a discutat ultima data despre GREMLIN, biroul a spus ca sistemul a fost conceput pentru a oferi „supraveghere hiperspectrala pentru a încerca sa surprinda aceste incidente”. Cu toate acestea, nu s-au oferit detalii despre ce fel de senzori au fost utilizati, simultan, pentru a captura date din diferite zone ale spectrului electromagnetic.

Identificarea rapida si precisa a obiectelor

Acum implementat, GREMLIN include radare 2D si 3D, senzori electro-optici/infrarosii cu raza lunga de actiune, GPS, comunicatii prin satelit, sisteme de urmarire a aeronavelor si monitorizare a spectrului de frecventa radio. Totul se introduce într-un nod central, unde datele pot fuziona, pentru a obtine o idee mai buna despre ce anume este acolo. Sistemul seamana cu un aparat de aparare aeriana integrat „într-o singura cutie”, permitând captarea unor tinte individuale prin mai multe tipuri de senzori si date open-source.

AARO a început sa foloseasca GREMLIN „pentru detectarea, urmarirea si caracterizarea UAP”, se arata în raport. „GREMLIN si-a demonstrat functionalitatea si a colectat cu succes date în timpul unui eveniment de testare din martie 2024. Urmatorul pas pentru GREMLIN este un model de 90 de zile de colectare live într-un loc de securitate nationala.”

Una dintre primele misiuni ale AARO pentru GREMLIN este ca sa stabileasca o linie de baza pentru ceea ce ar fi considerata o „activitate normala”, mai ales pentru ca au fost raportate atât de multe UAP-uri, fie prin intermediul senzorilor din apropierea instalatiilor militare, fie de catre piloti. Potrivit raportului recent al AARO, aproape jumatate din cele 485 de observatii UAP raportate între 1 mai 2023 si 1 iunie 2024 au provenit din locatii aflate în apropierea mijloacelor si senzorilor militari americani din tara si din strainatate. Acest lucru ar putea fi cauzat fie de obiectele care supravegheaza acele locatii, fie de devieri ale senzorului, deoarece aceste zone sunt monitorizate mai intens decât altele; sau, mai probabil, de o combinatie a ambelor.

Marile din Asia de Est au fost punctul cel mai fierbinte, oferind 100 de rapoarte, dintre care AARO a rezolvat 40 ca baloane sau drone. AARO a plasat cazurile ramase în Arhiva Activa din cauza informatiilor insuficiente pentru analiza, se arata în raport.

„În acest moment avem aceasta asimetrie geografica în care primim rapoarte în apropierea locurilor de securitate nationala, dar avem si o asimetrie din partea pilotilor si a altui personal de securitate”, a declarat noul director al AARO, Jon Kosloski, reporterilor. „Asa ca vrem sa întelegem mai bine cum arata normalul lânga acele locuri de securitate nationala si apoi, în cele din urma, ne vom extinde investigatiile de referinta si în alte zone din SUA pentru a vedea cum arata normalul departe de locurile de securitate nationala.”

Kosloski a refuzat sa dezvaluie unde se afla acum GREMLIN. „Prefer sa nu spunem exact unde este, pentru ca vrem sa fie un test impartial si nu vrem sa invitam oamenii sa vina sa faca zboruri deasupra si sa faca teste împotriva sistemului.”

Locatia a fost aleasa, a adaugat el, „din cauza mediului. Ne asteptam sa existe o mare varietate în tipurile de lucruri pe care le vom vedea. Si au existat rapoarte UAP în acea zona. Si încercam sa construim o linie de baza.”

Utilizarea GREMLIN sporeste speranta în identificarea mai rapida si mai precisa a ce anume sunt aceste obiecte. AARO a fost puternic ridiculizat de unii investigatori UAP, care au sustinut ca face o politica de musamalizare si nu si-a îndeplinit sarcinile cu buna-credinta.

Kosloski a preluat biroul de la fostul sau sef, dr. Sean Kirkpatrick, care a fost criticat pentru metodele biroului sau si pentru faptul ca a negat orice legatura cu o posibila origine extraterestra a UAP, desi se stia ca unele depaseau tot ceea ce tehnologia pamânteana putea produce si nici nu a izbutit sa avanseze o alta ipoteza.

Raportul a sugerat ca odata stabilit un tipar, prin GREMLIN, AARO l-ar putea folosi pentru a reveni asupra unora dintre cele 444 de cazuri plasate în Arhiva Active „deoarece nu au fost date suficiente pentru a permite analiza”.

În total, AARO a constatat ca 49 de cazuri din perioada de raportare au fost obiecte precum baloane, pasari si drone. „Alte 243 de cazuri au fost recomandate pentru închidere începând cu 1 iunie 2024, în asteptarea evaluarii inter pares”, se arata în raport, unde se mai spune si ca „AARO a stabilit ca 21 de cazuri merita o analiza suplimentara de catre partenerii sai din comunitatea de intelligence (IC) si stiinta si tehnologie (S&T).”

„AARO nu a descoperit nicio dovada verificabila a fiintelor, activitatilor sau tehnologiei extraterestre”, a spus Kosloski. „Niciunul dintre cazurile rezolvate de AARO nu a indicat capabilitati avansate sau tehnologii inovatoare.”

Dar faptul ca nu au fost gasite asemenea dovezi nu înseamna ca posibilitatea nu exista, subliniaza el. „Cu siguranta exista anomalii”, a explicat Kosloski. „N-am reusit sa facem vreo legatura cu extraterestrii. Dar nu o excludem”, a adaugat el.

Stigmatizarea raportarii UAP-urilor

Desi raportul a constatat ca au existat 18 incidente cu drone în apropierea infrastructurii nucleare, a armelor si a locurilor de lansare din SUA, Kosloski a spus ca nu exista nicio indicatie ca dronele, sau UAP-urile raportate ar fi apartinut adversarilor (China sau Rusia). „Nu am reusit sa corelam nicio activitate UAP cu activitati de colectare inamica sau cu tehnologii avansate”, a declarat el.

Raportul nu a acoperit incursiunile cu drone peste Baza Aeriana Langley din decembrie 2023. „Se stia ca a fost o activitate UAV (aparate zburatoare fara pilot n.n.), asa ca am fost acolo cu un rol de sprijin, dar nu era responsabilitatea noastra sa rezolvam asta”, a declarat Kosloski.

De când OZN-urile au intrat pentru prima data în constiinta publicului si pâna azi, stigmatul raportarii lor continua sa îi împiedice pe oameni sa vina sa spuna ceea ce au vazut.

Kosloski a spus ca este îngrijorat ca acest fapt ar putea oferi adversarilor o deschidere pentru a colecta date în locatii sensibile. El este „îngrijorat ca cineva ar putea folosi potentialul stigmat pentru a încerca sa profite de asta. Daca exista o stigmatizare asociata cu raportarea UAP, atunci aceasta este o oportunitate pentru adversar sa efectueze operatiuni de colectare si sa nu solicite oamenilor sa raporteze despre asta. Dar nu am vazut înca dovezi în acest sens.”

Într-un efort de a ajuta la diminuarea stigmatizarii raportarii UAP-urilor, Kosloski a spus ca AARO lucreaza cu parteneri din comunitatea de informatii si alte agentii guvernamentale pentru a reduce nivelurile de clasificare a incidentelor, ca sa le faca mai accesibile publicului.

Urma sa se lanseze un videoclip cu unele dintre cazurile pe care AARO le-a discutat public. „Dar exista cazuri interesante pe care eu – cu experienta mea în fizica si inginerie si timpul petrecut în IC – nu le înteleg si nu cunosc pe nimeni altcineva care le întelege”, a spus Kosloski. „Speranta este ca vom putea elibera publicului cât mai mult continut, astfel încât sa putem obtine ajutor pentru a le rezolva”, a comentat el.

DAN D. FARCAS

ShareTweet
Articolul precedent

Misterul Marelui Tumul de la Vergina

Urmatorul Articol

Între mare si cer

Articole Similare

Paranormal

Drone sau altceva?

12 mai 2025

Zeci de zboruri misterioase pe timp de noapte au fost raportate la...

Paranormal

Sky Canada raporteaza

5 mai 2025

Biroul consilierului sef stiintific al Canadei (oarecum echivalent cu un minister al...

Paranormal

Din nou despre mumiile din Nazca

5 mai 2025

Dupa cum am mai prezentat pe aceasta pagina, din 2017 au aparut...

Paranormal

Apar noi denuntatori

22 aprilie 2025

Kevin Wright, manager de comunicatii al organizatiei „New Paradigm” comenta într-un articol...

Paranormal

Nou grup de declasificare în Congresul SUA

16 aprilie 2025

Comisia pentru Supravegherea si Reforma Guvernului a Camerei SUA a anuntat înfiintarea...

Paranormal

Sugestii pentru noua administratie SUA

7 aprilie 2025

Pe 16 februarie 2025, Christopher Mellon, fost subsecretar adjunct al apararii, pentru...

Urmatorul Articol

Între mare si cer

Iarna în care vikingii au asediat Parisul

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

15 mai 392 – A murit împaratul roman Valentinian al II-lea

19 mai 2025

Împaratul roman Valentinian al II-lea, nascut în anul 371, a fost fiul...

Citeste mai departe
Blitz

Amatorul – un film facut de profesionisti

19 mai 2025

Regizat de James Hawes, Amatorul (2025) este un thriller de spionaj avându-l...

Citeste mai departe
Blitz

De ce ne plac sarmalele?

19 mai 2025

O întrebare care sta pe buzele tuturor a primit raspunsul la libraria...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Citeste mai departe
Femina Club

Evitati deshidratarea

19 mai 2025

Temperaturile din ce în ce mai ridicate, alaturi de alti factori implicati,...

Citeste mai departe
Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.