• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Energie infinita si curata prin fuziunea la rece

Energie infinita si curata prin fuziunea la rece

19 iulie 2012
in Stiinta
A A

Publicam partea a doua a investigatiei stiintifice realizate de cititorul nostru din Londra, dl Cristian Bistriceanu. Este vorba despre o inventie care ar putea schimba fata Planetei, oferind o sursa inepuizabila de energie ieftina si super-curata, putand pune capat tehnologiilor actuale care obtin energie electrica din combustibili fosili, din hidrocentrale sau din controversatele reactoare nucleare actuale. Principiul care sta la baza acestei inventii epocale este denumit Fuziunea la Rece.

Randament uimitor

 Dupa lansarea din ianuarie 2011 a dispozitivului E-CAT inventat de Andrea Rossi, au urmat si alte demonstratii publice care au culminat cu acordarea patentului acestei inventii pe teritoriul italian pe data de 6 aprilie 2011. Tot in luna aprilie, Rossi a oferit posibilitatea ca acest dispozitiv sa fie testat de catre oameni de stiinta. La primul test care a avut loc pe data de 19 aprilie, un E-CAT ce continea un reactor cu un volum de 50cc a produs 2,5 kilowati (kW) cu un consum mediu de 354 wati (w) (de 7 ori mai mult decat a consumat). Aceeasi unitate a produs apoi 2,6 kilowati. Un al doilea test ce a avut loc pe 28 aprilie si care a utilizat acelasi reactor ca marime, a consumat in medie 378 wati si a produs 2,3 kilowati. Aceste teste demonstreaza clar cresteri enorme de energie si nu pot fi puse pe seama unor greseli de masurare. Merita mentionat ca la demonstratiile care au urmat prezentarii din ianuarie 2011 au participat atat oameni de stiinta cat si reporteri din partea prestigioasei reviste de specialitate NyTeknik care au confirmat experimentele lui Andrea Rossi.

 Initial, Rossi s-a asociat cu o firma greceasca numita Defkalion, cu care insa a rupt colaborarea la scurt timp pentru care ar fi trebuit sa construiasca o fabrica de energie termica care sa produca un surplus de energie de 1 Megawat. Termenul limita pentru livrarea acestei centrale a fost octombrie 2011 iar Rossi s-a tinut de cuvant asa cum a promis, atunci cand, pe 28 octombrie, acest test s-a dovedit a fi un succes. Dupa spusele lui Rossi, aceasta prima fabrica a fost vanduta unei firme militare care nu a dorit sa i se faca public numele.  Conform traditiei, au existat si inca exista sceptici si oameni de stiinta care nu sunt de acord cu lucrurile de mai sus si care prin afirmatii mai mult sau mai putin credibile sau relevante neaga categoric eficacitatea acestui proces. 

Alti competitori sunt pe drumul cel bun

 Insa, ceea ce mi se pare cel mai interesant legat de acest subiect este ceea ce s-a intamplat de la inceputul anului 2012 si pana in prezent. Si am sa enumar cronologic evenimentele care au intarit si mai mult spusele lui Rossi si, dupa cum o sa vedem mai tarziu, si ale altor competitori care se pregatesc de asemenea sa iasa pe piata cu un produs similar.

 Defkalion este compania cu care Rossi a ales sa colaboreze imediat dupa ce a anuntat public existenta dispozitivelor E-CAT. Din motive necunoscute pana in prezent, aceasta colaborare a luat sfarsit si la scurt timp dupa luna noiembrie a anului 2011 expertii de la Defkalion anunta ca si ei au la randul lor un produs ce intra in competitie cu E-CAT, si anume Hyperion. Coincidenta?

 Brillouin Energy Corporation este o alta companie care pe 27 Martie 2012 anunta la un show radio ca detine un boiler care functioneaza pe principiul Fuziunii la Rece. Spre deosebire de Rossi care nu accepta fonduri de sponsorizare, cei doi proprietari sunt in cautarea a un milion de dolari.

 Blacklight Power a anuntat recent crearea unui sistem nou de producere a energiei electrice ce opereaza fara intrerupere prin convertirea vaporilor de apa (H2O). Cinci grupuri separate de oameni de stiinta au testat aceasta noua tehnologie, printre ei numarandu-se celebrii cercetatori de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) si CIT (California Institute of Technology). Dupa cum se poate observa, exista deja trei competitori care se pregatesc sa iasa pe piata cu solutii diferite fata de ceea ce a prezentat Rossi si doi dintre ei chiar anul acesta (Defkalion si Blacklight Power).

 Cele mai interesante din toata aceasta poveste mi se par rapoartele si seminariile din ce in ce mai dese pe tema LENR, LENT sau denumite chiar Cold Fusion. Printre cele mai rasunatoare mi se par cele prezentate la CERN, NASA si MIT. Totul a culminat acum o luna si ceva cu un experiment initiat de un profesor de fizica la un liceu din Roma, unde, alaturi de elevii sai, a reusit sa reproduca si sa repete cu succes metoda Cold Fusion.

 IN LOC DE CONCLUZIE. Acestea sunt informatiile furnizate de cititorul nostru Cristian Bistriceanu din Londra. Dupa o intrare „in adormire” de aproape doua decenii, o inventie care a facut valuri in anul 1989 revine in actualitate, demonstrand ca o revolutie energetica este pe cale de a se produce. Mai ales ca Andrea Rossi a prezentat un dispozitiv E-CAT pentru uz casnic cu un cost de aproximativ 3.000 euro care ar produce 10 kw/h.

GEORGE CUSNARENCU

ShareTweet
Articolul precedent

„Piese umane” celebre

Urmatorul Articol

Tema: „SCARA”

Articole Similare

Spectacolul cunoasterii

Plasticul, transformat în paracetamol

14 iulie 2025

O echipa de cercetatori din Marea Britanie a realizat o descoperire remarcabila:...

Spectacolul cunoasterii

Robotii vor avea piele inteligenta

7 iulie 2025

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Cambridge si University College...

Spectacolul cunoasterii

Lumea secreta de sub piramidele egiptene

30 iunie 2025

Descoperirea unui al doilea oras subteran la Gizeh ridica întrebari fundamentale despre...

Spectacolul cunoasterii

Gelul electric care vindeca ranile

23 iunie 2025

Dezvoltat din ingrediente naturale, un nou tip de gel ar putea deveni,...

Spectacolul cunoasterii

De ce a disparut omul de Neanderthal?

16 iunie 2025

Primii reprezentanti ai speciei Homo sapiens ar fi putut beneficia de protectie...

Spectacolul cunoasterii

Un analgezic ar putea înlocui opioidele

9 iunie 2025

O descoperire promitatoare de la Universitatea Duke ofera speranta pentru milioane de...

Urmatorul Articol

Tema: „SCARA”

26 iulie 1533 - Moartea ultimului imparat incas

Horoscopul saptamanii: 30 iulie – 5 august 2012

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.