La Hollywood s-au creat, de-a lungul vremii, unele dintre cele mai ciudate si neobisnuite povesti despre conspiratii si planuri secrete pe care le-a cunoscut omenirea. Dar multi sustin ca astfel de povesti n-au existat doar în imaginatia scenaristilor si pe marele ecran, ci si în realitate, dând ca sigure o serie întreaga de întâmplari care altora li s-ar parea cel putin dubioase. Va lasam pe dumneavoastra sa decideti daca le credeti sau nu…
Moartea Nataliei Wood
De Ziua Recunostintei, în anul 1981, celebra actrita Natalie Wood, cunoscuta din filmele „Rebel fara cauza” si „Poveste din cartierul de Vest”, se afla pe o ambarcatiune de agrement, în plin voiaj catre insula Santa Catalina din California. Cu ea mai erau sotul, Robert Wagner, actorul Christopher Walken si capitanul ambarcatiunii, Dennis Davern.
În noaptea de 29 noiembrie, Woods, Wagner si Walken au baut mai mult decât era cazul si, potrivit unei versiuni a povestii, cei doi soti s-au încaierat, Wagner plecând apoi singur la culcare. A doua zi, cadavrul actritei a fost gasit plutind în valuri, în vreme ce un colac de pe vas a fost recuperat de pe plaja.
Autopsia a dovedit ca Natalie Wood avea o concentratie alcoolica de 0,16 la mie, iar medicamentele pe care le luase accentuasera efectele bauturii. Oficial, s-a presupus ca Wood aruncase colacul în mare si încercase sa ajunga la el, dar, din cauza starii de ebrietate, nu reusise si se înecase. Neoficial, rumorile au început sa vorbeasca despre o cearta violenta, în urma careia Wagner i-ar fi spus sotiei sale „dispari de pe vasul meu”.
Abia în 2009, capitanul Davern a confirmat aceste zvonuri, iar în acelasi an Wagner a recunoscut, în cartea sa autobiografica, faptul ca era extrem de gelos pe Walken si ca a avut o cearta cu acesta, moment în care sotia lui a plecat de pe punte. Ancheta a fost atunci redeschisa si s-a stabilit ca moartea actritei fusese provocata „de înec si alti factori nedeterminati”. Testul cu poligraful a dovedit ca Davern spunea adevarul, însa Wagner n-a fost pus niciodata sub acuzatie.
Contractul de casatorie al lui Tom Cruise
Despre Cruise, un tip „ciudatel” chiar dupa propria lui marturisire, s-au scris multe lucruri, mai mult sau mai putin adevarate. Una dintre cele mai persistente teorii ale conspiratiei sustine ca el ar fi organizat, imediat dupa ce a devenit bogat si faimos, o „licitatie de neveste”, propunând participantelor un contract de casatorie pe cinci ani, deosebit de avantajos, cu conditia sa îmbratiseze religia scientologica, al carei adept este faimosul actor.
Amatoarele ar fi fost sprijinite în cariera de actrite si, daca-i nasteau si un copil chipesului Tom, ar fi primit un bonus cu multe zerouri. S-a zvonit ca, dupa ce deceniul cât a fost casatorit cu Nicole Kidman s-a sfârsit (deci dupa doua contracte), Cruise si-a reînnoit propunerea, catre alte femei, printre care Sofia Vergara, Scarlett Johansson si Katie Holmes, aceasta fiind, în cele din urma, aleasa. Si, fapt care a dat apa la moara adeptilor acestei teorii, mariajul lor a durat fix cinci ani!
Moartea Annei Nicole Smith
Una dintre cele mai celebre starlete din anii 90, de la Hollywood, Anna Nicole Smith, a avut o viata de roman. În 1991, pe când era dansatoare exotica la un club din Houston, un miliardar al petrolului, Howard Marshall, s-a îndragostit lulea de ea si, dupa un amantlâc de trei ani, tânara si-a parasit sotul, pentru a se marita cu miliardarul. Faptul ca acesta avea 90 de ani, iar ea doar 27 nu a contat prea mult.
La doar câteva luni, Marshall a avut bunul simt sa moara, lasându-i tinerei vaduve neconsolate o avere de 1,6 miliarde de dolari, sa o mai consoleze. Parea ca o existenta de huzur i se deschidea înainte blondinei, dar n-a fost asa. În 2006, fiul ei dintr-o prima casatorie a murit de supradoza, la doar 20 de ani si, zdrobita de durere, Anna Nicole îi va calca pe urme, dupa sapte luni, înghitind un pumn de sedative.
S-a zvonit ca nu a fost o sinucidere, ci o moarte asistata: avocatul si amantul ei, Howard Stern, ar fi fost cel care a împins-o pe Nicole sa ia medicamente cu duiumul, gelos ca fetita pe care tânara o nascuse nu era a lui. Desi a existat chiar si o ancheta în acest sens, zvonul nu a putut fi confirmat, iar amantul si psihiatra care-i prescrisese, în doar o luna, 1500 de pastile, nu au fost niciodata pusi sub acuzare pentru moartea ei.
Bobby Kennedy a fost acasa la Marilyn Monroe în noaptea când aceasta a murit
Disparitia Normei Jean Mortenson, cunoscuta mai ales ca Marilyn Monroe, a nascut una dintre cele mai durabile teorii ale conspiratiei. Oficial, ea s-ar fi sinucis cu medicamente, dar, la mai bine de sase decenii de atunci, putini oameni cred aceasta varianta, care are numeroase hibe.
De pilda, psihiatrul care a gasit-o pe Marilyn decedata spune ca a venit la ea în jurul orei 3 dimineata, dar nu a sunat la serviciul de urgente decât la 4:25. În al doilea rând, desi peste tot în camera erau cutii goale de medicamente, nu s-a gasit niciun pahar cu apa si nici alt recipient din care actrita ar fi putut bea. Dar cea mai bizara parte a povesti se refera la vizita pe care trei oameni misteriosi i-ar fi facut-o în acea noapte. Gradinarul casei lui Monroe, Norman Jeffries, a declarat ulterior politiei ca acestia ar fi sosit la 9 seara, fapt confirmat si de o vecina a actritei, Elizabeth Pollard.
Ambii l-au identificat pe unul dintre cei trei: era nimeni altul decât procurorul general Robert F. Kennedy, fratele presedintelui Kennedy. Cei trei le-au ordonat lui Jeffries si cameristei sa plece si nu se stie ce s-a întâmplat ulterior. Conspirationistii banuiesc ca Marilyn ar fi fost ucisa cu o injectie de pentobarbital în inima, pentru a o reduce la tacere, caci se pare ca actrita urma sa dea în vileag relatia scandaloasa avuta cu cei doi frati Kennedy.
Stanley Kubrick a înscenat aselenizarea
Una dintre cele mai fascinante teorii ale conspiratiei de la Hollywood e legata de faimosul regizor Stanley Kubrick. Adeptii ei sustin ca acesta ar fi fost convins de oficialii americani sa realizeze o „misiune patriotica”, punând la cale înscenarea aselenizarii. O astfel de realizare ar fi dat o palma grea sovieticilor si ar fi fost mult mai ieftina, mai usoara si mai credibila decât ajungerea cu adevarat pe Luna.
Potrivit autorului Jay Weidner, filmul „2001 – O odisee spatiala” nu a fost decât o „repetitie” pentru înregistrarea aselenizarii. Mai mult decât atât, acelasi autor afirma ca regizorul ar fi transmis initiatilor mesajul ca fusese obligat sa faca acest lucru, tot printr-un film: Shining. În faimoasa pelicula horror, personajul principal, Jack, cu care Weidner îl identifica pe regizor, este confruntat cu o amenintare nevazuta, despre care însa nu poate vorbi – o problema similara, afirma conspirationistul american, cu cea cu care s-a confruntat Kubrick.
GABRIEL TUDOR
Comentarii