Eroismul american
Afisul oficial al celei de-a 74-a Gale a Premiilor Oscar a fost recent dat publicitatii la Los Angeles. El poarta semnatura desenatorului Alex Ross, al carui nume, bine cunoscut îndeosebi la Hollywood, se leaga de o serie de seriale de televiziune cum ar fi: „Marvels”, „Kingdom Come”, „Uncle Sam”, „Wonder Woman: Spirit of Truth”.
Eroismul american
Afisul oficial al celei de-a 74-a Gale a Premiilor Oscar a fost recent dat publicitatii la Los Angeles. El poarta semnatura desenatorului Alex Ross, al carui nume, bine cunoscut îndeosebi la Hollywood, se leaga de o serie de seriale de televiziune cum ar fi: „Marvels”, „Kingdom Come”, „Uncle Sam”, „Wonder Woman: Spirit of Truth”. Intentia autorului privind mesajul afisului pentru Oscarurile de anul acesta a fost legata de dimensiunea eroica a poporului american. Robert Redford si Sidney Poitier – statuete pentru întreaga activitate
S-a stabilit deja ca Robert Redford si Sidney Poitier sa fie personalitatile carora li se va decerna anul acesta câte un Oscar pentru întreaga lor cariera cinematografica.
Premiul pentru Robert Redford va constitui o recunoastere a valorii sale ca actor, regizor si producator. „Pasiunea lui Bob pentru cinematograful independent a avut un imens impact pozitiv asupra industriei filmului dupa ce, în urma cu 20 de ani, a înfiintat Festivalul „Sundance””, a tinut sa precizeze Frank Pierson, presedintele Academiei americane de arta si stiinta.
Robert Redford, în prezent în vârsta de 64 de ani, a realizat de-a lungul a patru decenii de cariera cinematografica zeci de roluri ca actor, apoi ca regizor (în 1980, cu „Oameni obisnuiti” a obtinut premiul Oscar pentru film si regie, iar în 1994 filmul „Quiz Show” a avut doua nominalizari la Oscar). Numele sau va ramâne în istoria filmului cel putin pentru câteva filme de referinta: „Butch Cassidy si Sundance Kid” (1969), „Marele Gatsby” (1974), „Toti oamenii presedintelui” (1976), „Propunere indecenta” (1993) si, evident, „Oameni obisnuiti”.
In prezent în vârsta de 75 de ani, Sidney Poitier este unul dintre primele super-staruri afroamericane create de sistemul hollywoodian. Lui i-au urmat Richard Pryor, Eddy Murphy, Danzel Washington, Samuel L. Jackson, Will Smith… În 1964, Sidney Poitier a fost primul actor de culoare caruia i s-a decernat un Oscar pentru rolul din „Crinii Câmpului” si asta dupa ce, în 1958, fusese admis pe lista nominalizatilor pentru rolul din „Lantul”. Mai târziu, în 1982, primea trofeul „Cecil B. DeMille” (în cadrul Galei Globul de Aur) iar în 1999 meritele sale ca actor, dovedite de-a lungul întregii cariere, erau din nou recunoscute prin decernarea premiului „Screen Actors Guild Life Achievement Award”. Printre cele mai mari succese în rândul publicului s-au numarat peliculele: „În arsita noptii” (1967) si „Ghici cine vine la cina” (realizat în acelasi an). Axându-se pe climatul de mare tensiune rasiala care domnea în acea perioada în Statele Unite, filmul „Ghici cine vine la cina” a avut un deosebit impact, în special asupra americanilor si poate in mai mica masura asupra europenilor, care nu puteau sa accepte usor casatoria dintre un barbat de culoare si o tânara alba. Filmul a avut atunci si meritul de a-i imprima pentru totdeauna în memoria publicului pe Katherine Hepburn si Spencer Tracy.
Rolurile favorite ale vedetelor de la Hollywood
Daca majoritatea actorilor de la Hollywood sunt întrebati despre rolurile lor preferate...
Comentarii