750 g rinichi, 500 ml zeama de carne, 250 ml lapte, 50 g grasime, 2 linguri faina, 1 morcov, 1 ceapa, 1 patrunjel, piper macinat si sare. Dupa ce au fost curatati si spalati, rinichii se fierb impreuna cu ceapa, morcovul, patrunjelul si sare. Separat, intr-o cratita, se incinge grasimea si se amesteca faina, pusa in ploaie, se stinge cu zeama in care au fiert rinichii. Se adauga o ceasca de lapte si se amesteca in continuare, pe foc mic, pentru a nu se forma cocoloase, pâna când compozitia capata consistenta smântânii groase. Se pun sarea, piperul si rinichiul taiat felii. Daca nu se serveste imediat, este bine ca vasul sa fie pus deasupra unei cratite cu apa clocotita.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii