• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 12 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 12 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Festivaluri la Opera Comica pentru Copii

Festivaluri la Opera Comica pentru Copii

11 martie 2024
in Blitz
A A

Opera Comica pentru Copii (OCC) organizeaza, în luna martie, Festivalul „Primavara Copiilor”, în perioada 1-17 martie, si Festivalul „Cartilor Deschise” între 22 si 31 martie.

Festivalul Primavara Copiilor aduce în atentia publicului importanta creativitatii si a protejarii mediului înconjurator, punând accentul pe relevanta reciclarii corecte si pe stimularea imaginatiei copiilor.

Evenimentul gazduieste 30 de ateliere de creatie, unde cei mici experimenteaza cu diverse materiale si tehnici. Oferta cuprinde ateliere de confectionare de martisoare din iuta si flori, gentute din fetru, bentite, marionete, papusi din fetru, figurine din clei, obiecte realizate la imprimanta 3D, flori si fructe din sapun, tehnica servetelului pentru lumânari, decoratiuni cu licheni si lemn, suport de creioane, rama foto decorata, tablou cu nasturi fermecati si o varietate de tehnici de pictura precum mozaic, pe nisip, pe sticla, pe pânza (pe tricou/sacosa), pictura cu degetele si pictura pe figurine de ipsos.

În plus, Scoala de Mediu vine la Festivalul „Primavara Copiilor” cu o serie de ateliere interactive în cadrul carora cei mici afla informatii valoroase despre poluare atmosferica, risipa alimentara, colectare separata, schimbari climatice si eficienta energetica.

Un punct de atractie nou pentru publicul OCC îl constituie spatiul destinat activitatilor de reciclare. Festivalul Cartilor Deschise are drept scop sa încurajeze dragostea pentru lectura în rândul copiilor. Cu o varietate de evenimente, precum lansari de carte, întâlniri cu autori români, ateliere de creatie tematice si dezbateri de tip carte versus film, parada personajelor din carti, festivalul este un prilej minunat pentru ca cei mici sa descopere fascinatia povestilor citite.

Evenimentul se adreseaza si celei mai tinere categorii de public (0-3 ani), cu atractii precum zone senzoriale si de relaxare, concursuri si oferte speciale pentru cartile cu si pentru bebelusi.

Programul ambelor festivaluri cuprinde weekend-urile lunii martie, respectiv zilele de vineri, între orele 16.00 si 21.00, sâmbata între orele 10.00 si 21.00, si duminica între orele 10.00 si 16.00, informeaza Agerpres.

Accesul publicului este gratuit, iar participarea la activitati si ateliere se face pe baza de tichete, disponibile pentru achizitionare la magazinul Operei Comice din incinta institutiei. În plus, pentru a încuraja reciclarea, organizatorii ofera posibilitatea de a obtine tichete pe baza ambalajelor reciclate la aparatele din incinta: sase am-balaje reciclate corect înseamna un tichet.

 

Muzeul ororilor comunismului

Muzeul victimelor dictaturii comuniste din România, inaugurat în anul 2014 la Sfântu Gheorghe cu scopul de a conserva, expune si analiza istoria recenta a României, poate fi vizitat si online.

În cadrul turului virtual, pot fi vazute, printre altele, diverse obiecte, documente si fotografii ce au apartinut unor localnici condamnati la închisoare, la munca silnica ori la moarte, precum si o „camera neagra” de aproximativ un metru lungime si o jumatate de metru latime unde erau izolati detinutii, precum si o celula cu doua paturi de fier suprapuse si o camera de interogatoriu.

Printre documentele aflate în colectia muzeului se regasesc mandate de arestare sau „detinere”, dosare, note informative ale colaboratorilor Securitatii, rapoarte de filaj, procese-verbale ale interogatoriilor, acte de trimitere în judecata, cereri de gratiere, acte de executare a sentintei, inclusiv de condamnare la moarte, dar si carti postale trimise de cei deportati.

Muzeul a fost amenajat în subsolul casei Beor, din vecinatatea Liceului de Arte din municipiu, de catre Asociatia Fostilor Detinuti Politici din judetul Covasna cu sprijinul Primariei Sfântu Gheorghe, cu scopul de a aduce un omagiu victimelor dictaturii comuniste, dar si de a fi „un loc de învatatura pentru urmasi”.

Muzeul poate fi vizitat prin programare prealabila la numarul de telefon 0726.237.944 sau virtual pe site-ul https://sepsi360.ro /comunist, informeaza Agerpres.

Primaria Sfântu Gheorghe a obtinut finantare pentru înfiintarea unui „Muzeu al ororilor comunismului”, ce va fi amenajat în incinta fostei Fabrici de tigarete din Sfântu Gheorghe, pe o suprafata de circa 3.000 de metri patrati.

Viceprimarul municipiului, Toth Birtan Csaba, a declarat ca în viitorul muzeu vor fi prezentate aspecte din istoria comunismului din România, iar vizitatorii vor avea totodata posibilitatea sa experimenteze modul de viata din acea perioada.

„Vom realiza o prezentare interactiva, digitalizata a istoriei acelei epoci iar, pe lânga aceasta, muzeul va oferi vizitatorilor posibilitatea sa traiasca senzatii din acea epoca, sa experimenteze viata cotidiana”, a spus Toth Birtan Csaba.

NICUSOR DINCA

ShareTweet
Articolul precedent

Un pericol modern: moda picioarelor subtiri

Urmatorul Articol

Gladiator II – ce se stie despre cel mai asteptat film al anului

Articole Similare

Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Blitz

Tom Cruise, actor si cascador

23 iunie 2025

Într-o epoca în care efectele speciale generate pe calculator domina industria cinematografica,...

Blitz

Milenii de exploatare a sarii

23 iunie 2025

Rezultatele a 20 de ani de cercetare arheologica în vechea zona de...

Urmatorul Articol

Gladiator II – ce se stie despre cel mai asteptat film al anului

7 martie 189 – S-a nascut împaratul roman Geta

Tema: „PRIMAVARA”

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
Istorii

Povestea unei statui controversate – „Hristos din adâncuri”

7 iulie 2025

În adâncurile linistite ale Marii Ligurice, în apropiere de coasta orasului San...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.