• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ceaiurile au efect antihipertensiv

Ceaiurile au efect antihipertensiv

12 aprilie 2021
in Consultatii fara plata
A A

Compusii din ceaiul verde si din cel negru relaxeaza vasele de sange prin activarea proteinelor in peretii acestora. Recenta descoperire ajuta la explicarea proprietatilor antihipertensive ale ceaiului si ar putea duce la pregatirea de noi medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale.

 Deoarece aproximativ o treime din populatia adulta a lumii prezinta hipertensiune, iar aceasta afectiune este considerata a fi factorul de risc modificabil numarul unu pentru bolile cardiovasculare globale si mortalitatea prematura, noile abordari ale tratamentului hipertensiunii au un potential enorm de imbunatatire a sanatatii publice globale.

 Studiile anterioare au demonstrat ca un consum regulat de ceai verde sau negru poate reduce tensiunea arteriala cu un procent mic, dar constant. Identificarea unei noi proteine (KCNQ5) ca o tinta noua pentru proprietatile hiper-tensive ale compusilor ceaiurilor poate facilita optimizarea chimiei medicamentoase pentru marirea eficacitatii tratamentelor.

 Pe langa rolul sau in controlul tonusului vascular, noua proteina antihipertensiva este activa in diferite parti ale creierului, unde regleaza activitatea electrica si semnalizarea intre neuroni. Exista variante genice patogene ce afecteaza functia canalului si cauzeaza encefalopatie epileptica, o tulburare de dezvoltare sever debilitanta, care provoaca crize frecvente.

 La modul general, ceaiul a fost produs si consumat de mai bine de 4.000 de ani. In fiecare zi, in intreaga lume se consuma peste 2 miliarde de cani de ceai, bautura situata pe locul al doilea, dupa apa, in ceea ce priveste volumul consumat la nivel global. Cele trei ceaiuri preferate in mod obisnuit, cu continut de cofeina (verde, oolong si negru), sunt produse toate din frunzele speciei Camellia sinensis, diferentele dintre ele provenind din diferite grade de fermentatie de pe parcursul productiei. Ceaiul negru este amestecat in mod obisnuit cu lapte.

 Cercetatorii au descoperit insa ca, atunci cand ceaiul negru a fost aplicat direct pe celulele care contin KCNQ5, adaugarea de lapte a impiedicat efectele benefice. Totusi, ei nu cred ca acest lucru inseamna ca trebuie evitat laptele atunci cand se bea ceai. Mediul din stomacul uman va separa moleculele din lapte care altfel ar bloca efectele benefice ale compusilor ceaiului.  

 De asemenea, s-a descoperit ca incalzirea ceaiului verde la 35 de grade Celsius ii modifica acestuia compozitia chimica intr-un mod care il face mai eficient in activarea noii proteine. Indiferent daca ceaiul este consumat cu gheata sau fierbinte, aceasta temperatura este oricum atinsa dupa ce ceaiul este baut, deoarece temperatura corpului uman este de aproximativ 37 de grade Celsius. Astfel, pur si simplu prin consumul de ceai ii activam proteinei KCNQ5 proprietatile benefice, antihipertensive.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Arta de a fi om bun

Urmatorul Articol

Patria vanatorilor de lei

Articole Similare

Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Consultatii fara plata

Urgente pe canicula

23 iunie 2025

Este foarte limpede ca transformarile climatice anuntate de meteorologi au si o...

Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Urmatorul Articol

Patria vanatorilor de lei

Arta primitiva” a secolului 20

Butrint - orasul vechilor troieni

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.