7 factori si efectele lor benefice
 
Cum mai multi cititori ne-au scris pe marginea acestei teme, deosebit de actuale, daca merita a face efortul necesar, (caci, într-adevar, e vorba despre un efort financiar deosebit), pentru a se duce la mare, iata ca ne conformam prezentându-le articolul de mai jos, întru totul lamuritor. Prin termenul de cura, termen provenind de la frantuzescul cure si de la latinescul cura, întelegem un tratament medical constând din aplicarea metodica a unor mijloace terapeutice care, în cazul curei marine, sunt expunerile la Soare, îmbaierile în apa marii, tratamentele cu namol etc.
7 factori si efectele lor benefice
 
Cum mai multi cititori ne-au scris pe marginea acestei teme, deosebit de actuale, daca merita a face efortul necesar, (caci, într-adevar, e vorba despre un efort financiar deosebit), pentru a se duce la mare, iata ca ne conformam prezentându-le articolul de mai jos, întru totul lamuritor. Prin termenul de cura, termen provenind de la frantuzescul cure si de la latinescul cura, întelegem un tratament medical constând din aplicarea metodica a unor mijloace terapeutice care, în cazul curei marine, sunt expunerile la Soare, îmbaierile în apa marii, tratamentele cu namol etc. Din acest punct de vedere, de multa vreme s-a observat faptul ca marea si ambianta ei exercita efecte dintre cele mai binefacatoare si complexe atât asupra oamenilor sanatosi, cât si asupra acelora suferind de anume boli. Medicina moderna, preluând aceste observatii empirice, punându-le sub focul concentric al cercetarii stiintifice, a ajuns la concluzia ca efectele benefice ale curei marine depind de urmatorii sapte factori:
Primul din acesti factori tine de efectele excitante ale climatului marin în general, deci de climatoterapia marina.
Un alt factor tine de expunerea pe plaja si în apropierea marii la radiatiile solare. (Helioterapia)
În al treilea rând, avem în vedere efectele complexe de ordin mecanic, termic si biologic, exercitate de îmbaierile în mare (Talasoterapia).
Urmeaza apoi inspirarea unui aer de o deosebita puritate, dens în aerosoli. (Aeroterapia).Un alt asemenea factor este kinetoterapia, adica terapia pe calea miscarii, stiut fiind ca la mare înotam, ne plimbam mult, alergam, practicam apoi diverse sporturi (volei, schi nautic, surfing etc.)
Tot de cura marina mai tine si practicarea bailor de nisip (deci psamoterapia), aceasta procedura exercitând efecte favorabile asupra organismului.
Si, în sfârsit, al 7-lea factor al curei marine tine în unele cazuri de fangoterapie, cum este situatia pe litoralul nostru, adica de apelul la namolurile tamaduitoare. Sa nu uitam însa ca albastrul este cea mai profunda dintre culori. Contemplând cerul, atunci când suntem tolaniti pe plaja, sau contemplând marea, atunci când ne plimbam pe faleza sau pe un dig oarecare, avem senzatia certa ca ne înfundam privirile în infinit. Sugerând ideea de infinit, albastrul sugereaza în mod automat si ideea de eternitate, de unde o serie de stari psihice cu efecte dintre cele mai favorabile asupra sanatatii. În articolul viitor, vom analiza alte asemenea aspecte dupa cum am mai spus, pe cât de necunoscute, pe atât de importante.
Cum opriti crizele hepatice?
Oboseala, abdomen umflat, senzatie de greutate în cap, gura încleiata... În general,...
Comentarii