Mierea naturala de albine are calitati terapeutice multiple, drept pentru care poate fi considerata si folosita ca un adevarat medicament. Cum se administreaza?
– Uz extern (pe cale orala).
Mierea naturala de albine are calitati terapeutice multiple, drept pentru care poate fi considerata si folosita ca un adevarat medicament. Cum se administreaza?
– Uz extern (pe cale orala).
Pentru protejarea si întarirea starii de sanatate, a capacitatii de aparare a organismului fata de infectii se poate consuma zilnic, indiferent de vârsta (cu exceptia nou-nascutilor), o cantitate de miere egala cu 1-2 g per kilogram corp. În cazul îmbolnavirii cailor respiratorii, se recomanda miere, retinuta în cavitatea bucala, de 6 ori pe zi. Se tine în gura pret de câteva minute, dupa care se elimina. În cazul bolilor gastro-intestinale, renale, hepatice, cardiace, nevroze, se consuma miere dizolvata în apa calda, înainte de mesele principale sau la 3 ore dupa acestea.
Studiile arata ca în 75% din cazurile cu afectiuni ale sistemului digestiv (gastrita, ulcer, colita) se înregistreaza o reglementare a activitatii secretorii si motrice, o îmbunatatire a digestiei si a resorbtiei la nivelul intestinelor.
În cazul bolilor sistemului urinar (nefrita, cistita, pielita) si al celor hepatice, administrarea mierii ajuta la eliminarea substantelor toxice din rinichi si ficat.
Maladiile cordului (miocardita, stenocardita, hipertonie) beneficiaza deopotriva de pe urma tratamentului cu miere care contribuie la irigarea muschiului cardiac si a vaselor cordului, dilatarea vaselor sanguine, ameliorarea activitatii cardiace neregulate, exercitând un efect hipotensiv.
În cazuri de nevroza, terapia cu miere are un efect favorabil asupra tonusului neuropsihic, amelioreaza somnul si capacitatea de munca.u Inhalatii de aerosoli. Se prepara o solutie cu o concentratie de 20-30% miere cu apa distilata sau ser fiziologic. Se fac inhalatii o data sau de doua ori pe zi, timp de 20 de minute. Aceasta forma de tratament se aplica în inflamatiile si manifestarile alergice ale cailor respiratorii.
– Aplicari locale.
Se practica în cazul rinitelor, faringitelor, sinuzitelor, laringitelor, bronsitelor, colpitelor, al plagilor si ranilor purulente. Procedeul e simplu, se unge interiorul narilor sau zona cu infectie cu miere. În privinta afectiunilor cailor respiratorii, prin combinarea celor doua metode (inhalatii si aplicari locale), în 88% din cazuri s-a constatat obtinerea unui efect terapeutic permanent, manifestat prin rezistenta ulterioara la infectii.
Tratamentul trebuie facut aproximativ 20 de zile. u Gargara si spalaturi. Se foloseste o solutie de 30% miere, în doua pâna la patru sedinte pe zi, pentru stomatita, faringita, laringita, colpita.
Alimentatie variata în post
Dincolo de perspectiva religioasa asupra acestei perioade de restrictii alimentare, medicii nutritionisti...
Comentarii