400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper.
Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie solzisori, iar ciupercile se taie felii. Se încing 4 linguri cu ulei si se caleste ceapa. Se adauga ciupercile si se prajesc pâna scade zeama. Se presara sare si piper dupa gust. Cartofii se taie rondele groase si se prajesc în ulei bine încins. Se scot din tigaie si se presara cu sare. Se monteaza un pat de cartofi, pe care se pune preparatul din ciuperci si se serveste.
Budinca de chia
20 g seminte chia, 200 ml lapte soia.
Stratul de ciocolata: o lingurita miere, o lingurita cacao, 1 vârf lingurita scortisoara.
Stratul mov: o lingurita miere, 6 curmale, câteva stafide, pudra de vanilie, o lingurita zeama de afine.
Stratul alb: vanilie pudra, o lingurita miere, câteva stafide.
Decor: afine, 20 g fulgi de cocos.
Peste fiecare parte din budinca adaugam toate ingredintele câte unui strat si le amestecam cu o lingura. Peste primul strat de budinca adaugam miere, cacao si scortisoara. Peste stratul al doilea de budinca adaugam vanilie, zeama de afine, curmale taiate marunt si stafide. Peste stratul al treilea de budinca adaugam vanilie, miere si stafide. La final, se asaza budinca în straturi în paharul de servit. Începem cu stratul de ciocolata, apoi stratul alb si încheiem cu stratul mov. Budinca se decoreaza cu afine proaspete si fulgi de cocos. Se lasa budinca de chia la frigider minim 15 minute si apoi se serveste. (Cantitatile sunt pentru o singura portie.)
Comentarii