6 bucati ceafa, sare, piper, o lingurita boia iute, 100 ml smântâna, marar, patrunjel.
Bucatile de ceafa se sareaza, se pipereaza si se dau la frigider pentru o ora. Dupa aceea se pun la prajit în putin ulei, lasând sa se caleasca pe ambele parti. Se scoate carnea, iar în uleiul încins se încorporeaza o lingurita de boia iute. Se pune din nou carnea si se adauga o cescuta cu apa. Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. La sfârsit se încorporeaza si smântâna în sos si se mai da în câteva clocote. Se presara marar si patrunjel tocat si se ia de pe foc.
Tarta cu kiwi
Aluat: 150 g faina, 100 g unt, 1 ou, 75 g zahar, sare, 1 plic zahar vanilat.
Crema: 400 ml lapte, 3 oua, 2 linguri faina, 150 g zahar, esenta de vanilie, 500 g kiwi.
Pentru aluat, se pune faina într-un bol, se face o gaura în mijloc si se adauga ingredientele pe rând: untul taiat felii, oul, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se framânta bine si apoi se da la frigider pentru 1-2 ore. Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, laptele, esenta de vanilie si se pun la fiert pâna se îngroasa. Se tapeteaza cu hârtie de copt tava de tarta si se pune aluatul, se da la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa la racit si apoi se adauga crema si fructele feliate.
Comentarii