• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 11 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 11 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g unt, 2 oua, 50 g faina, 2 rosii, marar, pesmet, sare, piper.

Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingura de sare. Se acopera vasul si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 10 minute. Se pun apoi intr-o strecu-ratoare si se preseaza putin, dupa ce in prealabil au fost taiati in doua pe lungime. Se scoate o parte din miez si se umplu cu urmatoarea compozitie: brânza telemea rasa, ouale, faina, smântâna, piper si marar tocat marunt. Se asaza dovleceii intr-un vas uns, tapetat si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute pâna se rumenesc.

 

Cheescake cu rodii

150 g fulgi ovaz, 100 g alune de padure, 100 g curmale moi, 70 ml lapte de migdale, 300 g mascarpone, 300 g crema de brânza, 200 g zahar, 250 g smântâna pentru frisca, 1/2 lamâie, o pastaie vanilie, 12 g foi gelatina, 2 rodii.

Intr-un blender se pun curmalele, laptele de migdale si se mixeaza pâna se transforma într-o pasta. Se adauga fulgii de ovaz, alunele si se mixeaza înca 2 minute. Se pune compozitia într-o tava de tort cu pereti detasabili si se preseaza usor într-un strat uniform. Se hidrateaza foile de gelatina în apa rece pentru 5 minute. Brânza, mascarpone, zaharul, vanilia si zeama de lamâie se amesteca bine cu telul. Se pun pe foc 50 ml de smântâna si se lasa doar cât sa se încalzeasca. Se storc bine foile de gelatina si se încorporeaza în smântâna calda, apoi se adauga în crema de brânza si mascarpone. Smântâna lichida ramasa se bate frisca, apoi se încorporeaza totul folosind o spatula. Se toarna compozitia peste blat, se niveleaza si se da pentru 3 ore la frigider. Se decoreaza cu boabele de rodie doar înainte de servire.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 3-9 noiembrie 2025

Urmatorul Articol

Recomandari utile

Articole Similare

Femina Club

Recomandari utile

11 noiembrie 2025

Saptamâna trecuta am mentionat câteva uleiuri esentiale cu efecte benefice asupra pielii,...

Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Secretele unui ten fin

27 octombrie 2025

Un ten fin, fara imperfectiuni si bine hidratat se obtine folosind cu...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Urmatorul Articol

Recomandari utile

Când Soarele nu mai „livreaza” suficienta vitamina D...

Arhitectii naturii

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

30 octombrie 1938 – Emisiunea radiofonica a lui Orson Welles

11 noiembrie 2025

Pe 30 octombrie 1938, o emisiune radiofonica avea sa provoace o unda...

Citeste mai departe
Blitz

Warren Beatty: „amantul perfect” de la Hollywood

11 noiembrie 2025

Într-o lume în care farmecul si misterul se împletesc cu faima si...

Citeste mai departe
Blitz

Arhitectii naturii

11 noiembrie 2025

Documentarul „Arhitectii Naturii”, realizat de regizorul Dan Dinu, împreuna cu echipa NTD...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când Soarele nu mai „livreaza” suficienta vitamina D…

11 noiembrie 2025

Sezonul rece, respectiv toamna si iarna, nu înseamna doar traditionalul belsug de...

Citeste mai departe
Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 3-9 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna veti vedea cu mai multa obiectivitate cele...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.