600 g piept de curcan dezosat, 1kg ciuperci, 500 g rosii, o lingura faina, 2 linguri ulei, 4 cepe, sare, patrunjel verde.
Pieptul de curcan se taie bucati, se inabusa cu ceapa, sarea si ciupercile. Se mai adauga o cescuta de apa fierbinte pe langa apa lasata de ciuperci. Cand pieptul de curcan este pe jumatate fiert se adauga rosiile taiate sferturi, verdeata si se lasa sa scada. Cand a fiert suficient, se pune faina amestecata cu apa rece si se mai da cateva clocote. Se serveste cu smantana si patrunjel verde deasupra.
Placinta cu dovleac
Pentru crusta: 130 g biscuiti simpli, 70 g unt topit.
Pentru umplutura: 450 g piure de dovleac (sau dovleac ras si calit), 250 g smantana, 2 oua, 115 g zahar, 4 linguri miere, o lingurita scortisoara, 2 lingurite ghimbir ras, o lingurita cuisoare macinate, sare, zahar pudra pentru ornat.
Se tapeteaza o forma. Pentru crusta, biscuitii sfaramati se amesteca bine cu untul topit, apoi se apasa pe fundul formei. Se poate da la rece pana este gata umplutura. Umplutura se prepara amestecand smantana cu dovleacul. Se pun apoi zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si putina sare. Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptorul incins aproximativ 45 minute, pana cand mijlocul este copt. Se testeaza cu scobitoarea. La final se pudreaza cu zahar sau se poate orna cu frisca batuta.
Comentarii