Absolut necesare in acest anotimp de renastere a naturii si usor de realizat, mastile din fructe si legume au efecte rapide si extrem de eficiente. – Pentru ca tenul sa capete aspect de prospetime, sa devina catifelat, se impune sa faceti saptamanal o baie de aburi. Demachiati-va atent, apoi faceti respectiva baie de aburi pentru ca porii sa se deschida si efectul mastii sa fie maxim. Va sugeram, mai intai, o masca simpla, din cartofi. Pregatiti un cartof mare, curatati-l, spalati-l, apoi taiati-l felii. Aplicati pe fata feliile de cartof si masati usor pielea cu ele. Dupa 20 de minute, indepartati masca si spalati-va cu apa minerala.
– Daca frumusetea ochilor este umbrita de clasicele "pungi" de sub ochi, folositi o masca din morcovi. Radeti fin un morcov, amestecati-l cu o lingurita de ulei de masline. Lasati la frigider timp de jumatate de ora, apoi, intindeti masca in jurul ochilor si stati relaxata timp de 20 de minute. Indepartati masca spaland cu apa calduta.
– Cercetari noi au demonstrat ca marul este fructul care concentreaza toate virtutile tineretii pielii, celulele sale contribuind la reinnoirea celulara a epidermei si la mentinerea tineretii acesteia.
– Fructele rosii si negre isi datoreaza culoarea unor pigmenti cu putere antioxidanta foarte mare. In plus, au si un continut bogat in vitamina C, un alt dusman al radicalilor liberi.
– Kiwi este supranumit "bomba de hidratare". Datorita proprietatilor sale restructurante, kiwi tine pielea sub "perfuzie" cu apa. Bogat in acizi grasi esentiali, el reda pielii supletea. Este recomandat chiar si persoanelor cu epiderme sensibile, pentru ca are in componenta fitosteroli, care lupta impotriva inflamatiei.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii