500 g muschi de porc, 2 carnati cabanos, 2-3 castraveti murati, 100 g masline fara samburi, 1 ardei rosu mic, 300 ml smantana, sare, piper, cimbru.
Carnatii se taie felii si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajeste carnea taiata felii. Castravetii si ardeiul se taie julien. Carnea, carnatii si celelalte ingrediente se pun intr-o tava la cuptor si se gratineaza.
Chec
500 g zahar pudra, 8 oua, 200 g unt, 700 g faina, 200 ml lapte, o lamaie, 100 g stafide, 200 g rahat, 50 g nuci, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat.
Galbenusurile se freaca bine cu 300 g zahar, pana se dizolva. Se adauga laptele, untul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se bate bine si apoi se adauga faina. Albusurile se bat spuma separat cu restul de zahar. Cele doua compozitii se amesteca, se pun stafidele, rahatul taiat cubulete si nucile, rupte bucati mici. Se coace la foc potrivit, in tavi de chec unse cu unt si pudrate cu faina.
Comentarii