Prin intermediul colaboratorului nostru, Dr. Vadim Nesterov, raspundem întrebarilor multor cititori referitoare la importanta terapeutica a galbenusului oului de fazanita si la sursele de procurare.
Cura cu galbenus de ou de fazanita, este limitata prin productia de oua, obtinuta doar din luna aprilie pâna la 20 iulie. Cura consta din consumarea zilnica a 2-3 galbenusuri crude, timp de 17-20 de zile consecutiv. Galbenusul simplu sau în amestec cu miere, zahar vanilat sau zaharina, în cazul diabeticilor, se consuma dimineata (cu jumatate de ora înaintea altor alimente, iar restul seara. Indicatiile terapeutice sunt multiple: un important vitaminizant al sistemului nervos, marind puterea de concentrare si combatând starile de depresie, de astenie. Galbenusul crud este un excelent drenant al bilei, cu recomandare în dischineziile biliare, în protectia si refacerea celulei hepatice afectata de diferite afectiuni, cu prevenirea instalarii starii de ciroza. Galbenusul crud este un excelent adjuvant al medicatiilor administrate, marind eficacitatea acestora ceea ce îl recomanda în tratamentele postoperatorii, în convalescenta si în special în administrarea citostaticelor.
O utilizare spectaculoasa a galbenusului crud consta în aplicarea simpla sau asociat cu medicatia, în tratarea ulcerelor cutanate, în dermatomicoze, în ranile rebele la cicatrizare contribuind la restabilirea integritatii tesuturilor si a zonelor afectate. Efectele pozitive ale curei de galbenus de ou de fazanita se exteriorizeaza dupa 5-6 zile de consum si se accentueaza pozitiv în urmatoarele zile. De accentuat faptul ca în perioada curei nu se consuma alcool. Dupa o pauza de 10-12 zile se poate relua cura pâna la terminarea sursei de procurare (încetarea ouatului la fazanite). O precizare: galbenusul de oua de fazanita este superior celui de prepelita japoneza prin volumul si continutul mai mare în vitamine, microelemente, aminoacizi, lecitina etc., de o calitate superioara si prin modul de întretinere a fazanitelor care beneficiaza de soare si furaje verzi. Procurarea de oua de fazanita se face prin planificare, de la urmatoarele unitati de crestere a fazanului: Fazaneria Scrovistea com. Ciolpani-Ilfov (ing. A. Toma – tel. 01/3133194 sau 01/3159107) Fazaneria Gherghita – Potigrafu, jud. Prahova (resp. Viorel Cârjan – tel. 044/469330), Fazaneria ICAS Stefanesti, Voluntari, Bucuresti (resp. Ion Sdrobis tel. 01/2406845 sau 01/2406095, fax 2406095), Fazaneria Ciurea – Iasi (resp. Costachescu Adi tel. 032/296484 sau 032/295560), Fazaneria Segarcea jud. Dolj (resp. Fl. Popescu tel. 051/210752), Fazaneria Noroeni jud. Satu Mare (tel. 061/732705), Fazaneria Pausa jud. Bihor (tel. 059/132921), Fazaneria Adea, jud. Arad (tel. 057/520446 sau fax 057/520589), Fazaneria Patule, jud. Mehedinti (tel. Directia Silvica 052/317970; 052/316774), Fazaneria Dârvasi – Draganesti de Olt jud. Teleorman (tel. Directia Silvica 047/312894; 047/312894).
Comentarii