In functie de forma sa, bretonul ales in cadrul unei tunsori poate da un aspect tineresc figurii. Daca aveti parul drept puteti adopta cu lejeritate un breton. In schimb pe un par ondulat bretonul nu e la fel de frumos. Bretonul poate ascunde o mina proasta pe care o aveti intr-o zi, dar si ridurile de pe frunte. De asemenea, poate „taia” o frunte prea lata.
Evitati bretonul daca aveti parul foarte fin, pentru ca exista riscul de a se separa in mese inguste.
Daca aveti cosuri pe frunte, nu optati pentru breton pentru ca parul mentine caldura si favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
Mai sunt si alte greseli pe care ar trebui sa le evitati. In primul rand sa nu va taiati singura bretonul. Intotdeauna „actiunea” este un esec estetic. Apoi, trebuie stiut ca un breton foarte bombat risca sa sublinieze, daca este cazul, „falcutele” rotunjoare. Invers, un breton „lins”, aplatizat poate da figurii un aspect trist, bolnavicios. Atunci, ce breton alegem? Pentru a se ascunde ridurile „laba gastii” preferati un breton cu o forma nu prea lata si care sa nu depaseasca sprancenele.
Pentru a da impresia unei figuri mai suple, optati pentru un breton oblic sau asimetric.
Pentru un look tineresc, preferati un breton separat in doua mese.
Daca trebuie sa corectati imaginea unui maxilar patrat, lasati bretonul sa depaseasca sprancenele.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii