Indiferent de vârsta, femeile au nevoie de vitamine, esentiale pentru echilibrul psihic, dar si pentru pastrarea frumusetii. Uneori, în unele perioade, dictate fie de vârsta, fie de succesiunea anotimpurilor aportul de vitamine trebuie crescut.
Indiferent de vârsta, femeile au nevoie de vitamine, esentiale pentru echilibrul psihic, dar si pentru pastrarea frumusetii. Uneori, în unele perioade, dictate fie de vârsta, fie de succesiunea anotimpurilor aportul de vitamine trebuie crescut. Se mai impune o precizare, foarte importanta: nu este obligatoriu sa apelati la vitamine sintetice. O mina buna si o forma deosebita puteti dobândi renuntând la meniurile întâmplatoare, în favoarea unei alimentatii adecvate, bine gândite. În plus, lucru ignorat, din pacate, de multe femei, exercitiul fizic, practicat zilnic isi pune amprenta frumos, pentru mult timp, pe trupul dv.
Dar, sa parcurgem etapele ce necesita un aport special de vitamine si oligoelemente. Dupa desprinderea de copilarie, între 12 si 20 de ani, fetele parcurg o perioada bulversanta. Organismul fetitelor cunoaste transformari deosebite ce ar trebui sustinute de o alimentatie adecvata. În mod eronat, de multe ori adolescentele asculta de "glasul oglinzii", ce le dicteaza suplete si, implicit, regimuri frustrante pentru organism, ignorând necesarul energetic real. O adolescenta trebuie sa manânce mai mult decât un adult. Are nevoie de mai multe proteine, dar si de vitaminele C si B, care împreuna cu fierul si calciul au o incidenta directa asupra cresterii, vitalitatii si performantelor scolare. Si tot la vârsta adolescentei apar probleme ce tin de aspectul tenului. Sub efectul hormonilor pielea devine vulnerabila la cosuri. Un aport constant de vitamine A, B5 si B6 poate regla procentul de sebum, favorizând cicatrizarea si protejând epiderma fragila. Cum adolescenta este vârsta unor examene scolare importante, trebuie stiut ca suplimentele vitaminice nu amelioreaza capacitatea intelectuala, dar ramân un atu în perioadele de examen. Se recomanda cure de doua sau cel mult trei saptamâni.
Între 25 si 45 de ani femeia a dobândit o profesie, si-a format o familie, are grija caminului, a copiilor. Acum viata ei este un veritabil maraton. În aceste conditii, dimineata uita de micul dejun, prânzul îl ia în fuga, iar la cina ori este prea obosita si manânca ceva, la întâmplare, ori manânca zdravan, pentru toata ziua. Cu acest program nu reuseste sa acumuleze vitaminele si mineralele ce-i sunt necesare si, în consecinta, se va simti epuizata. Pentru a învinge stresul si starea proasta, se impune atentie fata de vitaminele B (B1 si B2, esentiale în producerea de energie si B6, necesara echilibrului sistemului nervos).
B-urile sunt mai eficiente asociate cu magneziul, element ale carui virtuti antistres sunt bine cunoscute. Vitaminele C si E maresc capacitatea de aparare a organismului. Pâinea, cerealele, legumele uscate, carnea, ouale, produsele lactate contin si vitaminele si mineralele necesare organismului.
Stresul, poluarea accentuata, agresivitatea radicalilor liberi accelereaza îmbatrânirea. Cum ne putem apara? Cu antioxidanti, vitamina E, C si caroteni. Provitamina A se transforma în vitamina A, care favorizeaza sinteza colagenului si regenerarea tesuturilor, actionând sinergic cu seleniul în beneficiul sanatatii femeii. Aveti la indemâna toate argumentele stiintifice. Ramâne ca dv. sa evaluati lucrurile si sa procedati in consecinta.
Comentarii