1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi, sare, hrean sau usturoi.
Alegem o gaina grasa, o curatam, o spalam bine si o punem la fiert cu apa cât sa o acopere. Luam spuma si punem zarzavatul si sarea. Lasam sa fiarba 23 ore, dupa cum este de batrâna pasarea. Când este gata, o scoatem din zeama si o lasam putin sa se racoreasca, apoi taiem gaina în bucati si o asezam pe o farfurie împreuna cu cartofii fierti. Se serveste cu hrean sau cu mujdei de usturoi.
Biscuiti din albus
150 g unt, 200 g faina, 200 g zahar, 2 linguri lapte, 6 albusuri, vanilie.
Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga vanilia apoi se pun laptele si faina. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se unge tava foarte putin cu unt si, din compozitie, se pun fâsii lungi de 6-7 cm. Se coc în cuptor la foc potrivit.
Comentarii