500 g carne de vita, 500 g bame, o ceapa, 2 linguri ulei, 4-5 rosii, o lingura otet, sare, putin zahar, verdeata tocata.
Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste în ulei, apoi se adauga apa calda (ca sa acopere carnea) si o ceapa tocata marunt. Se acopera si se lasa sa fiarba încet, înabusit, pâna când carnea este aproape fiarta. Se adauga bamele, care au fost spalate dupa ce au stat un timp în apa cu sare si 2 linguri de otet, sarea, zaharul, rosiile curatate de pielite si seminte si taiate în patru, o lingura cu otet si verdeata tocata. Se lasa pe foc pâna când bamele sunt aproape fierte, apoi se da la cuptor pentru 10-15 minute.
Chec cu nuci si dulceata de visine
2 oua, 200 g smântâna, 1 pahar zahar, 1 pahar faina, o lingura ulei, 20 nuci, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, 2 linguri visine din dulceata.
Se amesteca ouale, smântâna, zaharul, faina, uleiul, nucile taiate marunt, bicarbonatul de sodiu stins în otet, zaharul vanilat. Se toarna compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Deasupra se asaza visinele din dulceata si se da la cuptor, la foc moderat. Este gata când capata o culoare usor rumenie. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii