500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g carne tocata, 3 catei usturoi, 500 g rosii pasate, 250 ml suc de rosii, sare, piper, frunze de busuioc, parmezan, cimbru, oregano.
Spaghetele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor, pana devin „al dente”. Se curata si se spala usturoiul, ceapa si morcovii. Usturoiul se toaca marunt, ceapa si morcovii se taie cubulete. Usturoiul, cubuletele de ceapa si morcovii se calesc în ulei încins. Se adauga carnea tocata, se condimenteaza cu sare, piper si se caleste in continuare. Se stinge cu rosiile pasate, sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 5 minute. Sosul se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, oregano si se pune peste paste. Se servesc ornate cu parmezan si busuioc.
Fursecuri cu nuca
300 g faina, 10 g praf de copt, 100 g zahar, 2 oua, 200 g unt, 200 g ciocolata alba, 200 g miez de nuca.
Într-un bol mai mare se adauga untul rece, zaharul, ouale si se amesteca bine cu o furculita pentru 2-3 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana cand se obtine un aluat usor sfaramicios. Se pun fulgii de ciocolata si nucile tocate marunt. Se formeaza fursecurile cu mana umeda, apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la cuptorul preîncalzit, la foc potrivit.
Comentarii