1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere, foi de dafin, nucsoara, usturoi, sare, piper boabe.
Se spala puiul, se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga nucsoara. Se unge o tava cu ulei. Se pune puiul, se stropeste cu ulei de masline, se toarna mierea deasupra si se da la cuptor pentru 20-30 minute, acoperit cu folie. Între timp, se curata usturoiul si se pune peste pui. Se toarna în tava o ceasca de apa si se pun cateva foi de dafin. Se lasa sa se rumeneasca, fara folie si se serveste cald.
Bomboane cu cocos
100 g miere, 500 g fulgi ovaz, o cana apa, 2 linguri cacao, 2 linguri nuca, 2 linguri fructe deshidratate (stafide, ananas, papaya etc.), 4 linguri nuca de cocos, o lingura ulei.
Se înmoaie fulgii de ovaz în apa calda îndulcita cu miere. Dupa ce fulgii au absorbit toata apa, se amesteca pasta obtinuta cu praful de cacao, nuca macinata si fructele deshidratate maruntite cu cutitul, apoi se omogenizeaza compozitia. Se ung mâinile cu uleiul si se modeleaza câte o lingurita din compozitie sub forma unor sfere de marimea unor nuci, care se rostogolesc prin nuca de cocos. Se asaza într-o cutie în straturi separate de hârtie de copt si se pastreaza în frigider timp de cel mult 5 zile.
Comentarii