3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100 g smântâna, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza într-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. În timpul frigerii se stropesc cu sosul format. Rosiile spalate se curata de pielite si seminte, se taie foarte marunt si se pun la fiert circa 10 minute. Când puii sunt bine patrunsi se scot, se dezoseaza si se portioneaza. Sosul format se amesteca bine cu smântâna, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe circa 10 minute. Pe un platou se asaza carnea, se toarna deasupra sosul amestecat cu rosiile, apoi se presara verdeata tocata fin.
Tarta cu capsuni
140 g unt, 200 g faina, 70 g zahar, 70 g nuci macinate, 1 ou, gem de capsuni, 100 g alune macinate, 1 kg capsuni, 500 g frisca batuta.
Se framânta untul, faina, zaharul, oul si nucile macinate. Se întinde o foaie de grosimea degetului. Foaia se asaza într-o tava pentru tarte unsa si se înteapa cu o furculita din loc în loc, apoi se coace. Dupa ce s-a copt foaia se unge cu gem de capsuni. Deasupra se asaza capsunile întregi sau taiate în doua. Peste capsuni se întinde frisca batuta cu zahar. Deasupra se presara alunele tocate marunt. Se taie dupa ce a stat la frigider minim 3 ore.
Comentarii