750 g antricot de vaca, 100 ml ulei, 3 cepe, o legatura tarhon, 75 g unt, 50 ml otet, o lingurita zahar, piper, sare.
Antricotul se taie felii, care se bat bine, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe cu 100 ml apa, otet, sare, piper, zahar si tarhonul tocat fin. Dupa ce apa a scazut la jumatate, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul, amestecandu-se bine. Acest sos se toarna peste antricoate si se serveste cand inca mai este cald.
Prajitura cu nuci
250 g unt, 250 g zahar tos, 6 oua, 75 g cacao, 250 g faina, 250 g nuci, 50 g zahar pudra.
Untul se amesteca foarte bine cu zaharul, pana devine ca o spuma. Se adauga 5 galbenusuri, unul cate unul, 150 g nuci macinate, cacaua si faina, iar la urma se incorporeaza albusurile batute spuma. Compozitia re-zultata se toarna intr-o tava unsa cu unt, pudrata cu faina si se coace la un foc potrivit. Cand este aproape gata, se scoate, se unge pe deasupra cu ou, se presara 100 g nuci taiate si se mai coace cateva minute. La final se taie dupa preferinta si se pudreaza cu zahar.
Comentarii