1 cana cu sifon sau iaurt, 2 oua, 1 cana cu zahar, 1 cana cu ulei, 1 praf de copt stins cu otet sau suc de lamâie, vanilie, coaja de lamâie, faina cât cuprinde. Se bat ouale intregi cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga uleiul câte putin si se bat in continuare cu telul. Se adauga sifonul, o lingurita de vanilie si coaja de la o lamâie. Se imparte aceasta compozitie in doua si se adauga faina cât cuprinde si praful de copt stins. Primul aluat sa fie bun de intins. Al doilea aluat sa fie mai consistent pentru a obtine biscuiti spritati. Se intinde primul aluatul (3-4 mm) si se decupeaza fursecuri cu formele dorite sau cu un pahar. Se asaza in tava si se coc alb frumos. Se lasa sa se raceasca si apoi se ung cu gem lipindu-se câte doua. Se pudreaza cu zahar vanilat. Al doilea aluat se framânta bine mai consistent si se lasa la rece in frigider 2-3 ore sau pâna a doua zi. La masina de tocat, fara sita, se aplica o forma de biscuiti spritati. Se fac biscuiti cam de 10 cm lungime. Se unge o tava cu ulei sau unt, se asaza biscuitii si se dau la cuptor la foc potrivit 40-45 minute. Se coc albi sau rumeniti.
Comentarii