500 g cartofi, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, leustean, marar, 1/2 lingurita boia, 200 g smantana, 2 linguri ulei.
Cartofii se spala si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Legumele se curata, se spala, se taie cubulete, se pun la fiert in apa fierbinte, se adauga ceapa taiata marunt. Cand legumele sunt fierte, se adauga cartofii curatati de coaja si taiati sferturi. Se lasa sa mai fiarba la foc mic. Cand sunt gata, se adauga leusteanul si mararul, taiate marunt. Se acreste dupa gust. La masa, se serveste cu smantana.
Prajitura cu morcov
300 g zahar, 225 g faina, 1/2 cana ulei, 3 oua, o cana nuci macinate, 2 cani morcov ras fin, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, o lingurita scortisoara.
Ouale intregi se bat bine cu zaharul si apoi, pe rand, cu celelalte componente. Ar fi de preferat ca nuca macinata sa se adauge la sfarsit. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor pana se desprinde de pe margini (aproximativ 45 minute).
Comentarii