1 gaina mare sau 1/2 gaina mai mare, 2 l apa, 2 l bors, ceapa, patrunjel, marar, leustean, 1 legatura loboda, sare. Pentru taitei: 1 ou, faina, putin lapte, sare.
Se curata gaina, se spala bine, apoi se asaza la foc într-o oala cu apa rece fara nici un fel de zarzavat, numai cu ceapa. Dintr-un ou si faina cât cuprinde se face o coca de taitei. Se întinde o foaie si se taie taiteii foarte subtiri. Când gaina este fiarta, se scoate pe o farfurie si se introduc taiteii în supa strecurata si se lasa sa fiarba. Când sunt fierti, se adauga borsul fiert separat si strecurat, apoi gaina taiata în bucati. Se spala si se toaca marunt leusteanul, patrunjelul si mararul, iar loboda se taie în suvite subtiri, apoi se adauga în oala. Se lasa sa mai dea un clocot, dupa care borsul este gata.
Comentarii