Pentru 8-10 portii: 3 oua, 1/2 litru lapte, 1 lingura cafea tare sau nescafé, 5 linguri zahar pudra, 1 praf vanilie. Se bat albusurile spuma foarte tare si se adauga o lingura de zahar, dupa care se mai bat putin. Se fierbe laptele cu vanilia. În timp ce clocoteste se pune albusul la fiert, proportionându-l cu lingura în mici bulgari. Se fierb un minut si jumatate pe o parte si tot atâta timp pe partea cealalta. Se scot apoi bulgarasii cu spumiera într-o strecuratoare, pentru a se scurge bine. Galbenu-surile se bat cu restul de zahar si se varsa încet în laptele cald amestecând într-una si evitând fierberea compozitiei. Se adauga cafeaua si se lasa sa se îngroase pe foc mic. Aceasta crema se repartizeaza în cupe, iar deasupra se asaza un bulgaras de zapada. Pentru decorare, se pudreaza pe deasupra cu putin praf de nescafé.
Comentarii