500 g mere, 2 linguri de unt topit, 4 linguri de zahar, 1 ceasca de orez, 1 lingura de pesmet, un praf de sare. Se curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar dupa gust. Nu se tin sa scada prea tare. Cojile spalate se fierb si se strecoara zeama. Se alege o ceasca de orez, se spala si se fierbe cu 2 cesti din zeama strecurata. Când este aproape fiert, se pun 2 linguri de zahar si un praf de sare. Se da deoparte. Se unge o cratita cu unt, se presara pesmet si se asaza rânduri alternând de orez si de mere. Primul si ultimul rând trebuie sa fie orez. Se coace la cuptor, la foc potrivit pâna se rumeneste. Se da deoparte, pâna pierde putin din fierbinteala, fara sa se raceasca de tot, se rastoarna si se serveste cu sos de vin sau cu orice sirop.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii