350 g sunca, 100 g unt, 50 g cascaval ras, 300 g smântâna, 5 linguri faina, 1 kg spanac din care se prepara un pireu obisnuit. Se freaca 50 g unt pâna devine spumos, se adauga galbenusurile, câte unul si 100 g smântâna, se incorporeaza apoi faina, se sareaza si se amesteca impreuna cu albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua parti egale, care se coc in doua tavi unse bine cu unt. Dupa aproximativ 15 minute foile de budinca sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp sunca se taie marunt amestecându-se apoi cu 200 g smântâna. Se ia forma de marimea foii de budinca, se unge cu unt, se asaza una din foi, se toarna amestecul de sunca si smântâna, se acopera cu a doua foaie, se stropeste cu unt si se presara cu cascaval. Se pune forma la cuptor pâna se infierbânta bine budinca, aproximativ 10 minute. Se serveste cu pireul de spanac.
Comentarii