• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 11 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca napolitana

Budinca napolitana

15 octombrie 2003
in Retete culinare
A A

           500 g lazane sau taitei, 300 g carne tocata, 400 g urda, 300 g cas, cârnati, 3 oua, 1 lingura de parmezan ras, sare, piper.  Carnea tocata se prajeste putin in unt. Pastele fainoase se fierb in apa clocotita cu sare si când sunt gata se lasa sa se scurga. Urda se freaca cu 2 linguri de apa calda pâna devine pufoasa apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Casul se taie in felii subtiri, iar cârnatii in rondele mici. Ouale (fierte tari) se curata de coaja si se taie felii rotunde, având grija sa nu cada galbenusul. Se ia o forma potrivit de mare si destul de inalta, se unge bine cu unt, apoi se asaza un strat de paste fainoase, unul subtire cu tocatura de carne si unul de urda peste care se asaza rondele de cârnati, apoi felii de cas acoperite cu felii de oua, si din nou paste fainoase si asa mai departe pâna se termina. Ultimul strat trebuie sa fie de paste fainoase peste care se presara putina carne tocata, parmezan ras si se pune restul de unt, taiat bucatele mici. Budinca astfel preparata se pune la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 50 de minute, sa se coaca si sa se rumeneasca frumos. Se serveste fierbinte.

ShareTweet
Articolul precedent

6 – 12 octombrie

Urmatorul Articol

Se va transforma în realitate o idee fantezista a lui Arthur C. Clarke?

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

Se va transforma în realitate o idee fantezista a lui Arthur C. Clarke?

Enigmele mileniului trei

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.