• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Chiftele de vinete cu sos

Chiftele de vinete cu sos

28 martie 2018
in Retete culinare
A A

 3 vinete mijlocii, 2 oua, 2 linguri faina, sare, piper, 3 linguri ulei.
 Pentru sos: 500 g rosii, o ceapa, o lingurita zahar, sare.

 Se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu ouale, sare, piper si faina, astfel incat sa fie compozitia potrivit de moale. Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe o parte si pe alta. Separat se fierb cateva rosii, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. Se pune sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea in cateva clocote. Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe foc sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame. Se servesc calde sau reci.

Galuste din mere

 500 g mere, 6 chifle, 500 ml lapte, 50 g unt, 3 oua, 2 linguri zahar, sare, 50 g stafide, 125 g faina, 2 lingurite gris, putina sare, zahar vanilat.

 Se inmoaie chiflele in lapte, se storc bine si se dau prin masina de tocat. Se freaca untul spuma, se adauga ouale, zaharul, sarea, chiflele date prin masina, merele curatate si taiate cubulete si stafidele. Se adauga grisul si faina, formand un aluat potrivit de tare. Se formeaza cu mana galuste, se pun la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara si se pudreaza cu zahar vanilat.

ShareTweet
Articolul precedent

Aspect tineresc

Urmatorul Articol

Cum ajunge subiectul OZN in New York Times

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Cum ajunge subiectul OZN in New York Times

Un tar “teribil” rapus de destin

Ipoteze legate de materia intunecata

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.