Câtiva morcovi, 1 lingura de orez, câteva pastai de fasole verde, 2 linguri mazare, 2 cartofi, 3-4 rosii, 4 linguri de iaurt, marar si patrunjel verde. Pentru perisoare: 200 g carne de peste (stiuca, salau, crap), 1 ou, 1 felie franzela, verdeata. Morcovii se taie cuburi si se pun la fiert in circa 1,5 ml apa rece. Se adauga pe urma mazarea si fasolea curatate si spalate, iar la urma cartofii taiati cuburi. Inainte de a fi legumele bine fierte, se adauga rosiile taiate marunt si orezul fiert separat. Carnea de peste curatata si dezosata se da prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca impreuna cu oul si verdeata tocata pâna se omogenizeaza. Se formeaza perisoare mici care se fierb in putina apa clocotita 10-15 minute. Se scot si se pun in ciorba de mai sus. Se serveste cu verdeata si iaurt.
Comentarii