750 g carne slaba, 3 cepe potrivit de mari, 2 oua, 150 g untura, verdeata, sare, piper, foi de clatite. Pentru foi de clatite: 400 g faina, 2-3 oua, 500 ml lapte. Se amesteca ingredientele de mai sus si se fac foi de clatite in mod obisnuit in ulei incins intr-o tigaie cu diametrul 8-10 cm. Carnea se spala, se taie in bucatele ce se trec prin masina de tocat. Ceapa curatata si spalata se caleste in putina untura, apoi se adauga carnea tocata si impreuna se mai calesc 20-25 minute; dupa ce se raceste, carnea se da a doua oara prin masina de tocat. Se adauga ouale, verdeata tocata foarte marunt, sare si piper dupa gust, se amesteca totul si se umplu foile de clatite uniform, cu un strat nu prea gros si care sa nu acopere pâna la margine foaia. Foile de clatite se ruleaza, se asaza intr-o tava unsa, se stropesc cu unt si se introduc in cuptor, lasându-le sa se rumeneasca putin. Se servesc cu sos de rosii cu smântâna.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii