1 kg conopida, 3 ardei kapia, 3 gogosari, 3 ardei galbeni, 3 morcovi, 3 catei usturoi, o lingurita chimen, cateva boabe de coriandru, ulei de masline, sare.
Conopida se desface buchetele si se pune in apa cu sare pentru 30-40 minute. Celelalte legume se curata, se spala si se taie felii. Se pun toate legumele in vasul de gatit cu aburi pentru 5-10 minute. intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga usturoiul taiat marunt, legumele fierte la aburi, chimenul, boabele de coriandru zdrobite, apoi se condimenteaza si se lasa pe foc 3-4 minute.
Chec pufos
5 oua, 2 cani lapte, esenta de rom, 3 pliculete zahar vanilat, putina sare, 1 pahar ulei, o cana zahar, scortisoara, 2-3 linguri cacao, faina cat cuprinde, 2-3 pliculete praf de copt.
Se separa galbenusurile de albusuri si se bat bine cu mixerul, cu 3/4 din cantitatea de zahar. Se adauga mixand continuu si zaharul vanilat. Cand compozitia devine ca o spuma, se adauga uleiul cate putin, si, dupa incorporarea lui, laptele si faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde. Separat, se bat cu mixerul albusurile cu un varf de cutit de sare si zahar pana devine foarte tare, exact ca la bezea. Se incorporeaza cele doua compozitii, amestecand doar de sus in jos, cu o lingura de lemn. Se toarna in forme si se coc la foc potrivit.
Comentarii