2 conopide, 200 g cascaval sau branza, pesmet, 2 oua, smantana, sare, piper.
Conopida desfacuta se fierbe in apa cu sare. Ungem cu ulei un vas nu foarte adanc si apoi se tapeteaza cu pesmet. Se pune un strat de conopida peste care se presara pesmet, cascaval si apoi cate doua linguri de smantana. Se condimenteaza stratul cu sare si piper dupa gust si se continua alternativ pana se termina conopida. Se pune la cuptor vasul si se lasa 10 minute. In acest timp se bat ouale cu putina sare si cu 2 linguri de smantana. Se scoate vasul si se toarna deasupra acest amestec si apoi se mai lasa la cuptor pana compozitia formeaza o crusta aurie.
Paste cu nuci
500 g paste fainoase, o lingura sare, 200 g nuci, 150 g zahar.
Se fierb pastele. Nucile se tin putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat. Se scurg pastele, se pun intr-un castron peste care se adauga nucile amestecate cu zahar si se amesteca bine.
Comentarii