100 g svaiter ras, o conopida, o lingurita sare, 50 ml lapte, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta.
Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, 1 galbenus, zeama de lamâie.
Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transversal, se pune in tava prima jumatate, apoi un rând de svaiter ras, un rând de ciuperci taiate julien, un rând de svaiter ras, un rând de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rând de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou. Cine doreste poate pune si zeama de lamâie. Se toarna deasupra, se da aproximativ cinci minute la cuptor.
Budinca de iaurt, pere si smochine
500 ml iaurt, 5 oua, 6 linguri zahar, o para mare, 100 g smochine, o lingurita esenta vanilie, coaja rasa de la o portocala, migdale maruntite.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se bat ouale cu un vârf de sare. Se adauga iaurtul, coaja de portocala, zaharul si esenta de vanilie. Se unge un vas jena cu unt. Se taie para si smochinele feliute si se aranjeaza pe fundul si pe peretii vasului. Se toarna compozitia de iaurt si oua, iar deasupra se presara migdalele. Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Comentarii