2 kg carne rasol alb, o ceapa, 2 morcovi, patrunjel radacina, o telina, sare, 5 litri de apa si inca 500 g carne (pulpa), 2 oua.
Se pun rasolul si legumele la fiert, acoperind oala cu un capac. Pulpa se prepara astfel: se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu albusurile crude si cu 2 linguri de apa rece, pana se obtine o pasta. Se adauga o lingura din zeama in care fierb rasolul si zarzavaturile. Se rastoarna tocatura in oala, se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore. Cand s-a ridicat la suprafata se ia tocatura cu o lingura cu gauri si se pune intr-o strecuratoare. Se toarna consomé-ul in alta oala (acest lucru ajuta la limpezirea supei). Se raceste si se degreseaza, apoi se lasa sa mai fiarba putin. Se serveste cu cubulete de paine prajita. Carnea si legumele, cand sunt gata, se scot si se servesc fierbinti, cu pateuri.
Comentarii