6 cotlete potrivite, 3 linguri ulei, 4 rosii, 1 pahar vin, cimbru, menta, sare, piper.
Intr-o cratita se prajesc cotletele In ulei Incins. Intre timp rosiile curatate de pielita si seminte, se dau Intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul, sarea si piperul. Cotletele se presara cu cimbru si menta tocate. Se toarna sosul si se mai lasa 10 minute la foc moale, Intr-o cratita acoperita. Se serveste imediat.
Tort bezea
7 albusuri, 250 g zahar pudra, o ceasca de cafea rece, foarte concentrata, 120 g faina, 100 g unt, coaja de lamaie, 50 g migdale.
Se bat albusurile foarte tare, se adauga usor coaja rasa de lamaie, zaharul, faina si cafeaua. Se amesteca Incet, iar la urma se adauga untul topit si caldut. Se unge o forma cu unt, se presara faina, se toarna compozitia si se coace la foc mic circa 45 minute. Se decoreaza înfigand pe suprafata lui migdalele taiate în fasii lunguiete.
Comentarii