1 crap mediu, sare, ulei.
Pentru garnitura: ardei rosu, morcov, fasole pastai, brocolli, boabe de porumb dulce, seminte de susan, 2 catei de usturoi, sare, piper.
Pestele se curata, se spala bine, se sareaza dupa care se prajeste in ulei incins, pe ambele parti pâna se rumeneste frumos. Legumele se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in tigaie, in putin ulei. Când sunt aproape gata se amesteca bine cu o lingura de seminte de susan si se zdrobeste usturoiul peste ele.
Fursecuri cu stafide
200 ml ulei, 1 pahar iaurt, 1,5 pahar zahar, 2 oua, o lingurita rasa bicarbonat, o fiola esenta vanilie, rom, sare, 1 pahar stafide, faina cât cuprinde, o lingura zeama de lamâie.
Se amesteca iaurtul cu zaharul pâna se topeste. Se adauga esentele, ouale, un praf de sare, bicarbonatul stins in zeama de lamâie, uleiul si faina astfel incât aluatul sa nu fie foarte tare. La sfârsit se adauga stafidele. Se rupe din aluat cam cât un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decât cele obisnuite. Se pune zahar intr-un castronel si se dau fursecurile pe o parte prin acesta. Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt si se pun fursecurile. Se coc la cuptor, la foc mic, pâna se rumenesc frumos.
Comentarii